Siirry pääsisältöön

Liikunnan valintakokeet - kirjalliset

Pian on tämän kevään yhteishaku loppu ja lukeminen alkaa. Te, jotka haette/haitte opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon liikuntapedagogiikkaa tai liikuntabiologiaa, teidän valintakokeen aineistot tulee tiedekunnan nettisivuille 2.4.2013. Valintakokeet järjestetään 14.5.2013 eli hakijoilla on viitisen viikkoa tehokasta lukuaikaa! Liikunnan yhteiskuntatieteiden puolelle hakeville on erilliset valintakoekirjat, jotka ovatkin jo nähtävissä nettisivuilla. Muutama sananen kirjallisesta kokeesta (koskien pedaa ja bilsaa)
- monivalintakysymyksiä
- vääristä vastauksista saattaa saada miinuspisteitä
- vastausaika 2h

Muutama sananen kirjallisiin valmistautumisesta
- aloita lukeminen heti - suunnittele aikataulu, jotta ehdit lukea ja omaksua kaikki aineistot.
- lue aineistot tarkasti - jokainen kuvateksti, nosto ja lause on tärkeä.
- erilaiset kaavat eivät kuitenkaan ole ensisijaisesti omaksuttavien asioiden listalla.
- älä pelästy vieraskielisiä aineistoja, selviät kyllä.
- käy aineistoja läpi yhdessä toisen hakijan kanssa, mikäli se on mahdollista
- lue, lue ja lue!

Kirjallisessa valintakokeessa mitataan tahtoa, motivaatiota ja istumalihaksia. Jotkut hakijat omaksuvat aineistot lukemalla ne kerran läpi, toisilla (kuten minulla) omaksumiseen menee kauemmin. Lopulta ratkaiseva tekijä on kuitenkin motivaatio ja halu päästä liikunnalle opiskelemaan.

Muistakaa, että valintakokeisiin lukeminen on vain yksi viisi viikkoa elämästä. Silloin saattaa joutua nipistämään sosiaalisesta elämästä, mutta jatkoon pääseminen ja mahdollinen opiskelupaikan saaminen on sen arvoista. Älkää silti unohtako pieniä rentoutumishetkiä ja happihyppelyitä - aivotkin toimivat paremmin, kun pitää pieniä taukoja lukemisesta.

kuvat
Multa voi kysyä neuvoa valintakokeista suoraan blogissa tai sähköpostitse. Autan mielelläni :) 
Valintakokeiden toisesta (liikunnallisesta) osasta teen postauksen myöhemmin.

Kovasti tsemppiä kaikille tulevaan luku-urakkaan! Asenne ratkaisee - you can do it!

-Marjut

Kommentit

 1. Moi, ihan asiaan liittymätön kysymys. Miten saan tuonne blogin sivupalkkiin noi blogilistan ja bloglovinin seuranta-nappulat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloglovin: valikosta "widgetit", valitset sieltä mieleisesi ja kopioit sen blogisi tekstikenttään. Blogilista: menet oman blogisi "sivuille" ja oikealta alhaalta löytyy linkki "seuraa-napit", sieltä taas kopioiden blogin tekstikenttään.
   Toivottavasti auttoi! :)

   Poista
 2. vastausaika on kylläkin 1h. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valintakoe on merkitty välille 10-12. En tosin muista,että oliko siinä alussa jotakin yleistä "säätämistä", jolloin vastausaika saattaa olla lyhempi :)

   Poista
 3. Heippa!

  Olis ihan pari käytännön kyssäriä liittyen sun lukemiseen, elikkäs: Kuinka monta päivää käytit viikossa lukemiseen? Olitko valmennuskurssilla, jos olit millä? Tuntuko auttavan? Oliko koe vaikea sun mielestä?

  Itse siis alan lukemaan ja vähän päässy tutustumaankin aineistoon ja aika mielenkiintoselta vaikuttta, motivaatio korkeella! Niin ja kiitos jo etukäteen vastauksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Luin viikossa lähes joka päivä. Toki tein päivän aikana paljon muutakin, mutta luin yhtä aineistoa kerrallaan ja keskityin aina kunnolla siihen mitä luin :) Kirjoitin muistiinpanoja ja tiivistyksiä ylös ja kertasin niistä lopuksi. En ollut valmennuskurssilla. Koe oli kyllä vaikea. Erityisesti hämmästytti vastausvaihtoehtojen samankaltaisuus ja että useammassakin kohdassa oli mielestäni useampi oikea vaihtoehto,jolloin täytyi valita se eniten oikea :)

   Katsoin myös aineistot läpi ja jopa viisi aineistoa oli samoja kuin meillä viime vuonna. Kannattaa lukea OKM:n julkaisu tarkasti, meillä oli viime vuonna samankaltainen aineisto, mistä oli paljon kysymyksiä :)
   Tsemppiä lukemiseen!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥