Siirry pääsisältöön

"You are more beautiful than you think"

Yhteiskunta muuttuu koko ajan ulkonäkökeskeisemmäksi, ja ihmiset ovat yhä ankarampia itselleen. Varsinkin naiset. Silmät ovat liian pienet, korvat ovat liian suuret, reidet ovat liian paksut, eikä vatsakaan ole imarteleva.. Kuulostaako tutulta? Fitnesstrendin nousun myötä yhä useampi ihminen laskee kaloreita, mittailee senttejä ja ravaa puntarilla. Tietyissä määrin hyväksi, joissakin tapauksissa jopa ehdotonta. Jatkuvan mittaamisen, punnitsemisen ja laskemisen myötä lisääntyy kuitenkin  myös kriittisyys. 
Huomasin oman valmennusprojektini aikana, että aika nopeasti aloin tulla ns. sokeaksi kropan muutoksille. Vaikka muutoksia tapahtui tasaiseen tahtiin, niin omat silmät eivät sitä enää nähneet. Valmennusprojektin päättymisen jälkeen oonkin jättänyt tarkan ruokavalion noudattamisen, ruokien punnitsemisen ja jatkuvan mittailun pois, ja olo on huomattavasti kevyempi sekä fyysisesti että psyykkisesti. Joillakin tuo grammojen ja senttien mittailu toimii, mutta mä oon vähitellen tajunnut, että mulle se aiheuttaa vaan enemmän stressiä. Koen, että mulla onnistuu kropan muokkaus ihan tarpeeksi hyvin ilman joka päiväistä mittailua ja punnitsemistakin. Tottakai aion ottaa kehitysmittoja ym.  jatkossakin, mutta huomattavasti harvemmin.
Tähän asiaan liittyvä Doven mainos on pyörinyt mediassa viime aikoina melkoisella syötöllä, mutta ei yhtään turhaan.
Videossa on todella hyvä sanoma. Ihminen tuomitsee omaa ulkonäköään paljon armottomammin kuin muut ihmiset.  
Miten paljon jokaisen itsetunto kohoaisi, jos näkisimme itsemme niin kuin muut ihmiset meidät näkevät?
Kokemuksia? Mielipiteitä?
-Marjut

Kommentit

  1. Toi video oli tosi liikuttava, sitä alko itekki miettimään itteensä ja sitä, mitä mieltä itestään on. Tää oli tosi hyvä! :)

    http://im-starting-my-life-again.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥