Siirry pääsisältöön

"Kaikki kiire on turhaa kiirettä"

Ihmisillä on nykyään aina kiire. Ja jos ei ole, niin se kiire kyllä tehdään. Mä ainakin voin omalla kohdallani allekirjoittaa nuo sanat. Koko ajan pitäisi tehdä/olla tekemässä jotakin. Miksi? Törmäsin tähän Helsingin sanomien kuukausiliitteessä ilmestyneeseen kirjoitukseen, mistä haluan nostaa esille muutaman kohdan, jotka herättivät ajatuksia tai joista tunnistin itseni. Kannattaa kuitenkin käydä lukemassa koko kirjoitus!

Kiire on aitoa silloin, kun talo on tulessa tai joku on hengenhädässä. Muu kiire on aika lailla keksittyä tai ihmisen omassa päässä. Kärsimättömät tyypit ovat läsnä ollessaankin poissaolevia tai koko ajan menossa pois jonnekin toisaalle. Rauhalliset tyypit ovat läsnä siinä hetkessä ja tilanteessa, missä ovat.

Kuinka moni myöntää aamulla luennolla miettivänsä jo illan treenejä? tai ystävän kanssa kahvilla toteavansa, että ehtii kahvitella vain x minuuttia, koska y tunnin päästä pitää olla paikassa z?

Nykyihmisen ihanne on tehokas työntekijä, tehokas kuluttaja ja tehokas lomailija. Olympialaisten tunnus nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin leimaa muidenkin kuin urheilijoiden elämää, koska koko ajan pitäisi saavuttaa enemmän.

Tehokas on nykypäivän sana. Koko ajan pitää tehdä asioita paremmin ja tehokkaammin, jotta edessä siintävä tavoite olisi mahdollista saavuttaa. Mutta onko tuo tavoite oma vai jonkun toisen sanelema?

Meitä ärsyttävät muut, jotka hidastavat meidän vauhtiamme: ne törpöt, jotka maleksivat jalkakäytävillä, töpeksivät kaupan kassoilla, valikoivat päättämättöminä ostoksiaan, poistuvat viivytellen julkisista kulkuvälineistä. Hätäilevällä kulkijalla on määränpää, jota kohti hän haluaa edetä suoraviivaisesti ja häiriöttä. Mieluiten puhelin toisessa kädessä ja kahvimuki toisessa.

Kuulostaako tutulta? "Hirveä kiire" ja joku pyöräilee edessä normaalia vauhtia - ja kyllä ärsyttää!

Herääkö mitään ajatuksia? 

Mä päätin pyhittää tämän illan kiireettömyydelle. Käännän aivot off-asentoon ja teen/oon tekemättä fiiliksen mukaan. Viikonlopuksikaan ei ole mitään virallista kalenteriin kirjoitettua ohjelmaa, joten sekin taitaa mennä fiiliksen mukaan :) Blogin banneri on tällä hetkellä uudistuksen teillä, mutta tulee takaisin kunhan joku sen kasaa uudestaan..

Rentouttavaa viikonloppua!
♥ Marjut

Kommentit

 1. Asiallinen kirjoitus. Kiire on kyllä kirosana.

  Eräässä toisessa seuraamassani blogissa oli eilen kirjoitus vastaavasta aiheesta:
  http://nousukunto.blogspot.fi/2013/09/kiire-rip.html

  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas siinä ajatusta herättävä kirjoitus..
   Kiitos samoin!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥