Siirry pääsisältöön

Yoogaia - Vuorovaikutteista joogaa omasta olohuoneesta

Sain alkuviikosta sähköpostia yritykseltä nimeltään Yoogaia. Yoogaia tarjoaa vuorovaikutteisia online-joogatunteja, jotka järjestetään aina livetunteina. Ei siis tarvitse lähteä kotoa pois, vaan joogaaminen onnistuu netin välityksellä vaikka omassa olohuoneessa. Yoogaialta tarjottiin mulle ilmaista jäsenyyttä yhden kuukauden ajaksi ja otin sen mielelläni vastaan. Tuo tarjous ei velvoittanut mua mihinkään, ei esimerkiksi tämän postauksen kirjoittamiseen.


Mä en oo koskaan aktiivisesti harrastanut joogaa, mutta oon käynyt tunneilla aina silloin tällöin. Ensikosketuksen joogaan muistan saaneeni Marco Bjurströmin tanssikurssilla, kun palauduimme kovasta tanssiviikonlopusta Astangajoogan avulla. Tuon jälkeen oon joogannut opiskelun puitteissa sekä yksittäisillä tunneilla. Jooga on mun mielestä haastavaa hengityksineen kaikkineen, mutta parhaimmillaan se antaa kehoon energisen ja levollisen olon.


Tuota energistä ja levollista oloa lähdin hakemaan myös tänä aamuna, kun varasin itselleni Yoogaian tunnin Yin & Yang. Viime yönä ei oikein nukuttanut, joten tarvitsin energiaboostin, jonka avulla jaksaisin keskittyä edessä olevaan luku-urakkaan. Yoogaia Yin & Yang -tunti sisältää sekä dynaamista (Yang) että passiivisempaa, mieltä rauhoittavaa (Yin) joogaa. Se soveltuu myös aloittelijoille, joten tiesin pärjääväni, vaikka viime joogatunnista oli jo jonkin aikaa.


Virtuaaliset tunnit ovat mun mielestä sikäli vähän haasteellisia, että liikkeitä tekee helposti väärin, koska ohjaaja ei ole siinä vieressä neuvomassa. Tämän takia olin positiivisesti yllättynyt kun huomasin, että Yoogaian tunneilla ohjaaja ja osallistuja voivat kommunikoida keskenään. Tunnille siirryttäessä voi itse valita näkeekö ohjaaja harjoituksen vai ei. 


Laitoin kameran päälle (ohjaaja näkee harjoituksen), että näkisin kunnolla miten homma toimii. Ennen tunnin alkua yritin sommitella oikeaa kuvakulmaa ja varmistaa että äänenvoimakkuus olisi riittävä. Aluksi onnistuin saamaan kuvan koko ruudun näyttötilaan, mutta onnistuin pienentämään sen takaisin yhtä nopeasti, enkä sitten enää jaksanut säätää, kun tuntikin oli jo alkamaisillaan :DOhjaajana tunnilla toimi Katja Ojala. Katjalla oli rauhallinen, selkeä puhetyyli ja lempeä olemus. Tunti alkoi aurinkotervehdyksellä ja jatkui dynaamisella Joogalla. Noin tunnin puolivälissä harjoitus muuttui rauhallisemmaksi, ja asanoissa pysyttiin pidempään. Lopputunnista avattiin rintarankaa rullan avulla sekä tehtiin loppurentoutus. 


Aluksi olin hieman hämmentynyt, kun ohjaaja puhutteli muita osallistujia... Vielä hämmentyneempi olin, kun kuulin ohjaajan sanovan ja puhuttelevan itseäni :D Se oli samalla todella outoa ja todella "siistiä". Minä omassa olohuoneessani ja ohjaaja Yoogaian studiossa toisella puolen Suomea, hassua!Tunnin loppurentoutuksen jälkeen heiluttelin ohjaajalle kiitokset ja jäin hetkeksi makoilemaan maton päälle. Olo oli mukavan rentoutunut ja rauhallinen, taisin siinä hetkellisesti jopa torkahtaa. Nyt, kun tunnista on kulunut nelisen tuntia, olo on energinen ja virkeä - Jooga siis teki tehtävänsä! :)


Ennen tuntia mietin miten tekniikka pelaa ja yleensäkin miten hyvältä kuulostava idea toimii käytännössä, mutta Yoogaia ylitti kaikki odotukset! Omissa tietoteknisissä taidoissa on hieman parantamisen varaa, mutta ensi tunnilla luulen olevani jo fiksumpi ja osaavani tehdä oikeat säädöt ruudulle. Vielä kun saisi oikeanlaisen piuhan, niin voisi kuvan siirtää tv:n ruudulle, ettei tarvitsisi siristellä silmiä ja höristellä korvia.


Yoogaialla on menossa kampanja, jossa saa ilmaisen kokeilutunnin kampanjakoodilla "ILMAINENTUNTI2014". Koodi on voimassa helmikuun ajan.


Suosittelen kokeilemaan - jokainen meistä on ansainnut tunnin rauhoittumishetken hektiseen elämään :)


♥ Marjut


(Elämää liikunnalla on yhteistyössä Yoogaian kanssa)

Kommentit

 1. Itsekin otin ilomielin vastaan tuon kuukauden kokeilujakson, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla. Kiva kuulla, että jooga toimi kotoa käsinkin. Pitää itsekin kokeilla mahdollisimman pian! :)

  VastaaPoista
 2. Joo kannattaa kokeilla, mukavaa oli :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa! :) Mullakin tänään syvävenyttelytunti tuolla tiedossa.
  En vaan vielä ole päättänyt, että haluanko ohjaajan näkevän mut vai en. :D Jännittävää!

  VastaaPoista
 4. Nonii hei, miten meni? :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥