Siirry pääsisältöön

Suosikki pakaraliikkeet kahvakuulalla

Yhden jalan maastaveto haastaa pakaralihaksen lisäksi tasapainoa ja sen takia se onkin mun mielestä yksi monipuolisimmista kahvakuulaliikkeistä. Liike on melko haastava, mutta siinä myös kehittyy nopeasti!
Saan parhaimman tuntuman pakaraan kyykyistä sumokyykyllä. Saan maastavedonkin tuntumaan parhaiten pakarassa, kun teen sen sumoasennossa enkä suorin jaloin, joten jos on ongelmia pakaratuntuman kanssa, niin kehotan koittamaan sumoasentoa!


(kuvat: Jouni Kallio)

Askelkyykky on yksi mun suosikki jalkaliikkeistä. Kahvakuulan/-kuulien kanssa teen sitä joko kävelynä, kierroilla (kuva 1) tai pystypunnerruksen kanssa (kuva2) eli aina kyykkyasennossa punnerran kuulan ylös. Askelkyykky on kokonaisvaltainen liike ja sen takia sillä nousee sykekin alta aikayksikön :)

--------------------------------------------------------------

Lihastuntuman saaminen pakaraan ei oo mikään helppo juttu ja en usko, että on mitään yhtä pakaraliikettä, jolla jokainen saisi tuntuman oikeaan paikkaan. Olisikin mielenkiintoista kuulla, että mitkä ovat ne pakaraliikkeet, jotka antavat teille parhaan tuntuman? Kenties sitä saisi itsellekin joitakin uusia liikkeitä testattavaksi :) 

Mä oon lähdössä tästä aivan tuota pikaa ajelemaan kohti Kurikkaa. Lauantaina ajattelin lähteä Tuuriin, nimittäin kyläkaupalla on fitnesstapahtuma, jossa on esiintymässä muun muassa Emmi Lehtomaa. Kirjoittelen tuosta visiitistä luultavasti sitten heti lauantaina tai viimeistään sunnuntaina. Nyt kuitenkin toivotan kaikille oikein mukavaa viikonloppua! :)

♥ Marjut

Kommentit

 1. Mää saan pakaroihin parhaan tuntuman sj mavella ja lantionnostoilla niin, että hartiat on penkillä :)

  VastaaPoista
 2. Ehdottomat suosikit on suorinjaloin mave, lantionostot sekä reiden loitontajat. Mulla on tällä hetkellä treeniohjelmassa sellainen pakarapäivä, että treenin jälkeen on peppu tulessa, ihanan kamalaa :D

  -Jade
  http://busybeingbodylicious.fitfashion.fi

  VastaaPoista
 3. En ookkaan kokeillut lantionnostoa tuolla tavalla, että hartiat olisi penkillä. Täytyy kokeilla, kiitos vinkist'! :)

  VastaaPoista
 4. Miten sä teet lantionnostot? Pakarapolte on kyllä samalla niin hirveää ja ihanaa! :D

  VastaaPoista
 5. Lantionnostot myös täällä. Mä teen ne aina yläselkä penkillä ja kyllä muuten tuntuu, kannattaa kokeilla :) myös bulgarialainen kyykky on superhyvä liike pakaroille!

  VastaaPoista
 6. Nyt kun tuli toinenkin kannatus tuolle lantionnostolle selkä penkillä, niin täytyypä ehdottomasti pistää kokeiluun! :) Bulgarialaista oon kokeillut, mutta mulla se ottaa enemmän etu- ja takareisiin..

  VastaaPoista
 7. Täältä yksi ääni lisää lantionnostoille olkapäät penkillä, parin sekunnin pito yläasennossa ja "pakarat rusinaksi", niin kyllä tuntuu! :) - erityisen toimiva superina sjmv:n kanssa. Loitontajat koneessa, kroppa etunojassa ja joustoilla ääriasennossa saa aikaan tosi hyvän poltteen viimeistelyliikkeenä.

  VastaaPoista
 8. Toimivalta kuulostaa, kiitos vinkeistä! :)

  VastaaPoista
 9. Asiani ei liity nyt peppureeniin kyllä ollenkaan muttamutta... :) tsekkailin sun blogia ja oli hyviä juttuja koskien pääsykokeita, joita itse tällä hetkellä tuskastelen... osaatko yhtään sanoa, onko erilaisten kaavojen opettelu tärkeää? Entä taulukot? Ja vielä erilaisista testeistä joita matskussa kyllä riittää, kuinka hyvin ne tulee tietää? Pelkästään Erilaisia polkupyörä ergometritestejäkin on jo varmaan viisi... kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
 10. Eipä tuo mitään :) Ei niitä kaavoja kyllä oo hirveästi aiemmin ainakaan kyselty. Ja taulukoista en nyt osaa sanoa, mihin asiaan liittyen niitä taulukoita oli? Ja noista testeistäkään en osaa kyllä sanoa. Muistaisin, ettei viimeksi ainakaan mitään kovin nippelitietoa niistä kysytty! Uskoisin, että jos tietää perusasiat testeistä niin pärjää.. :) Tsemppiä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥