Siirry pääsisältöön

Mikä tekee naisesta kauniin?

Viime viikon aikana oon valaistunut hiukan, kuten aiemmassa postauksessa mainitsinkin. Tai valaistunut ja valaistunut, ajatuksissahan tämä asia on ollut jo pitkän aikaa. Nimittäin se, mikä tekee naisesta kauniin. Se ei ole kymmenen sentin pakkelikerros, ei korkeat korot yhdistettynä kynähameeseen, ei kädessä roikkuvat Louis Vuittonit, vaan itsevarmuus ja hyvä itsetunto. Erityisesti se, miten nainen kantaa itseään.

Itse ainakin havaitsen päivittäin monia naisia, jotka kulkevat juuri ne merkkilaukut käsivarrella ja korot jalassa, MUTTA ryhti kyyryssä ja anteeksianteleva ilme kasvoilla. Siinä vaiheessa ei paljon merkkilaukkujen arvot paina. Toisaalta oon myös nähnyt moniakin hyvin rennosti pukeutuvia naisia, joista itsevarmuus paistaa jo kauas. Nämä naiset kantavat itseään upeasti; ei koppavasti, vaan ansaitsemallaan tavalla.


Mitkä seikat kertovat itsetunnosta?

Ryhti. Tähän kiinnitän ensimmäisenä huomiota. Selkä suorana, hartiat takana kävelevä nainen on heti paljon itsevarmemman näköinen kuin pää alhaalla ja hartiat edessä tallusteleva yksilö. En halua moittia ketään, haluan vain että ihmiset ymmärtäisivät miten suuren merkityksen elekieli antaa koko olemukselle. Erityisesti ryhti, joten kanna itseäsi ansaitsemallasi tavalla.

Mielipiteiden vastaanottaminen. Tarkoitan nimenomaan sellaisia mielipiteitä, jotka kohdistuvat omaan ulkonäköön, elämään tai tekemisiin. Se miten vastaanotat nuo haukut/kehut, kertoo paljon itsevarmuudestasi ja itsetunnostasi. Tässä asiassa myönnän olevani itsekin vielä hieman epävarma - otan asiat usein liian henkilökohtaisesti. Taito ottaa kritiikkiä vastaan kehittävästi, haukkuvien (ei kehittävien sellaisten) mielipiteiden ingnooraaminen ja kehujen vastaanottaminen ilman vähättelyä kertovat mielestäni hyvästä itsevarmuudesta ja itsetunnosta. Luota itseesi, seiso sanojesi takana ja ymmärrä, että jokainen palaute on jollakin tavalla kasvattava.

Käyttäytyminen. Miten kohtelet muita ihmisiä, miten arvostat ja miten huomioit heitä, kielii oman itsetunnon tasosta. Jos näet tarvetta mollata ihmisiä jatkuvasti jollakin tavalla, on syytä ehkä miettiä mitä omaan elämään kuuluu. Onko jokin asia, joka aiheuttaa sinulle pahan mielen ja näin ollen tunteen siitä, että se pitää purkaa ulkopuoliseen asiaan/ihmiseen. Pyri korjaamaan tuo asia ja olet taas askeleen lähempänä parempaa itsetuntoa. Kohtele siis muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Tämä on käytetty sanonta, mutta mielestäni erittäin osuva.


Vastoinkäymisiä ja juurikin niitä "näytän norsulta" -päiviä (lue) on meillä jokaisella. Mutta jos kävelee ovesta ulos ajatuksella "Voi ei. Kaikki varmaan huomaa tämän näpyn joka ilmeistyi viime yönä... Mitenhän saisin sen peittoon... apua" - voit olla varma, että muutkin huomaavat sen. Sen sijaan jos suljet oven hymy huulillasi ja pienistä seikoista välittämättä, ihmiset huomaavat varmasti ensimmäisenä positiivisuutesi ja sädehdintäsi. Itsevarma nainen on aina kaunis. Elekieli vaikuttaa vastaantuleviin ihmisiin paljon vahvemmin kuin se, miltä ihminen näyttää. Tottakai olen sitä mieltä, että tietynlaisella vaatetuksella ja laittautumisella saa nostettua omaa itsevarmuutta ja luotua illuusiota vastaantuleville, mutta sekään ei riitä, jos elekieli kertoo muuta.
" Mikä saa meidät uskomaan, ettei ruumiimme kelpaa sellaisena kuin se on? Mikä saa meidät uskomaan, että sitä pitää muokata, rääkätä, taivuttaa, vatkata, kääntää, vääntää, leikata ja ommella? " (Jaana-Mirjam Mustavuori - Nainen puntarissa. Kuinka tehdä minunkaupat itsensä ja kehonsa kanssa?)
(kuvat: Jouni Kallio)

♥ Marjut

Kommentit

  1. Olen parin viime vuoden aikana kamppaillut paljon huonon itsetunnon kanssa. Turhia kommentteja tuntemattomilta ihmisiltä, aina kai löytyy joku joka tietää paremmin miten minun pitäisi elää, olla, mitä minun pitäisi tehdä. Viimeiset puoli vuotta olen keskittynyt ajattelemaan, miten hyvä olen, ainutlaatuinen, tarpeeksi hyvä omana itsenäni. Sieltä se ryhti ja hymy kasvoille on löytynyt. :)

    VastaaPoista
  2. Mahtava kuulla, että olet oppinut jättämään ulkopuolisten kommentit omaan arvoonsa ja uskot nyt itseesi enemmän! :) Rakentavaa kritiikkiä kannattaa aina imeä itseensä niin paljon kuin pystyy, mutta liiallinen analysointi tekee vain hallaa. Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥