Siirry pääsisältöön

Arctic Power Berries - tyrnijauhe


Eräänä päivänä eksyn Instagram-tilille, jonka kuvat iskevät jokaiseen makuhermoon. Tämän tilin takana ovat Anna ja Eveliina sekä Arctic Power Berries.

Nämä parhaat ystävykset ovat muuttaneet Lontooseen työskentelemään ja opiskelemaan. Ensimmäiset vuodet Anna ja Eveliina kuljettivat marjajauheita Suomesta Lontooseen, koska niitä ei ollut Lontoossa saatavilla. Jonkin ajan kuluttua ystävykset alkoivat kyseenalaistaa: jos me rakastamme näitä niin paljon, kuka ei rakastaisi näitä myös Lontoossa? Tästä Anna ja Eveliina saivat idean tuoda suomalaiset marjajauheet Lontooseen. He arvostavat Suomen luonnon antimia ja haluavat viedä niistä tietoa ulkomaille - mahtavaa sanon minä! :)


Jauheita myydään tällä hetkellä Lontoon terveyskaupoissa, mutta myös maailmanlaajuisesti nettikaupan kautta. Asiakaskuntaan on ympäri Eurooppaa, mutta kiinnostusta on tullut myös kauempaa maailmalta, kuten Kiinasta, Yhdysvalloista, Meksikosta ja Uudesta-Seelannista.


Sain ystävyksiltä testiin tyrnijauheen. Yksi pussillinen (50g) jauhetta vastaa 500g tuoreita marjoja - aika mieletöntä! Jauhetta ei siis tarvitse käyttää kuin 1-2 teelusikallista kerrallaan, joten tuollainen pussillinen kestää melko pitkään.
Tässä muutamia tyrnin terveyshyötyjä  poimittuna Arctic Power Berriesin sivuilta:
 • Sisältää yli 190 ravintoainetta, omega-rasvahappoja (3, 6, 7 ja 9) sekä yli 60:tä antioksidanttia

 • Sisältää runsaasti välttämättömiä vitamiineja: B1, B2, C, D, E ja K. Tyrnin C-vitamiinipitoisuus on huomattavan korkea (jopa kymmenkertainen appelsiiniin verrattuna) ja E-vitamiinipitoisuus myös selkeästi muita marjoja suurempi.

 • Tyrnissä on ikääntymistä estäviä ominaisuuksia ja siksi sitä käytetään paljon muun muassa ihonhoidossa.

 • Sisältää tarvittavia mineraaleja, kuten sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, natriumia ja kalsiumia.

 • 100 % vegaaninen, gluteiiniton, vehnätön, maidoton, pähkinätön ja soijaton.
Listan jälkeen ei voi paljon muuta sanoa kuin, että tyrni on melkoinen supermarja! Kotimaista superfoodia parhaimmillaan :)Tällaisten marjajauheiden helppous piilee käytettävyydessä. Niitä voi nimittäin käyttää lähes mihin tahansa: rahkan/jogurtin kaverina, smoothieissa, leivonnassa ja niin edelleen. Oon tässä parin päivän aikana lisännyt jauhetta smoothieisiin ja syönyt maustamattoman jogurtin kera. Laitoinpa eilen jauhetta myös teen joukkoon - ja toimi! :) Voiko tästä enää vitamiinien ja muiden tarpeellisten ravintoaineiden saaminen helpommaksi mennä? - Ei varmastikaan!


Arctic Power Berriesin valikoimassa on tällä hetkellä on saatavilla tyrni-, karpalo- sekä mustikkajauhetta. Yksi 50 gramman pussi maksaa 8,90€ ja tuotteen/tuotteet voi tilata kätevästi nettikaupan kautta!


Onko Teille Arctic Power Berries tuttu? Käytättekö marjajauheita ruokavaliossanne? Entä kuinka moni syö tyrniä säännöllisesti/lähes säännöllisesti? Itse ainakin helposti jumiudun mustikka-mansikka-puolukka-akselille, joten tämä tyrnimarja on mukavaa vaihtelua :)


Arctic Power Berriesin nettisivut löydät osoitteesta www.arcticpowerberries.com ja Instagramissa heitä voi seurata nimimerkillä @arcticberries

(tyrnijauhe saatu yhteistyönä)


♥ Marjut

Kommentit

 1. jauheita en käytä kun pakkanen on täynnä erilaisia marjoja, mut tyrnejä ei tule minneen joten pistin tän tilaukseen tyrnin ystävänä! hinta ei todellakaan oo paha :)

  VastaaPoista
 2. Olen käyttänyt kotimaisia marjajauhoja säännöllisesti noin 12 vuotta,Olen sähköyliherkkä,enkä olisi pärjännyt ilman noita antioksidantteja.Tyrni-karpalo-puolukka ja mustikka ovat vuorotelleet niin,että tyrni on aina mukana lisänä joku toine marja.ekstrana lisään inkiväärijauhetta jolla polvien naksuminen on lakannut,samoin huomaan että nivelrikko sormissa on lannistunut!

  VastaaPoista
 3. Kiva juttu! Multakin löytyy pakkasesta mansikoita, mustikoita ja mustaherukoita. Tyrni tuoreena on aika kirpsakkaa mun makuun, mutta tuo jauhe on sen verran neutraali, että se maistuu oikein hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi, hienoa kuulla että oot löytänyt apua niinkin läheltä kuin Suomen luonnosta! :) Enpä olekaan kuullut, että inkivääristä voisi olla polviin apua. Täytyypä hihkaista tähän lähipiiriin, kun tuota polvien naksuntaa tuntuu olevan siellä aika paljonkin. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 5. korostaisin vielä sitä,että noita mainitsemiani jauheita Täytyy syödä Joka päivä,kukkura teelusikallinen sekoitusta,vasta sitten niistä on apua. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥