Siirry pääsisältöön

Kasvissyöjän kauppalista

Mun neljän päivän kasvisruokakokeilu alkoi tänään. Heräsin aamulla vielä vähän puolinukuksissa ja lähdin tallustellen kohti ruokakauppaa. Mitäs sieltä kaupasta sitten pitäisi ostaa, jos liha- ja maitotuotteet sekä kananmunat ovat poissa kuvioista?


Tässä muutamia esimerkkejä mun kauppakassin sisällöstä:


1. Kaurajogurtit 2. Mantelimaito 3. Kauramaito 4. Tofu 5. Quinoa 6. Tuoremehu 7. Papumix


Liha- ja maitotuotteita korvataan kasvisruokavaliossa erilaisilla soijatuotteilla (soijasuikaleet, -palat, -rouhe), palkokasveilla (pavut, linssit, herneet), tofulla, quinoalla, pähkinöillä ja siemenillä, kaura- ja soijapohjaisilla tuotteilla sekä gluteiinittomilla viljoilla, kuten tattarilla ja hirssillä.
Kasvissyöjän ruokavalion perustana (alin taso) ovat viljatuotteet, kuten sekaruokavaliota noudattavillakin. Seuraavalla tasolla ovat palkokasvit sekä pähkinät ja siemenet. Tähän tasoon kuuluvat myös muut eläinkunnan tuotteiden korvikkeet, kuten tofu ja soijatuotteet. Kolmannella tasolla ovat vihannekset, juurekset ja kasvikset ja toisiksi ylimmällä tasolla marjat ja hedelmät. Ylimmällä tasolla on kasvirasvat ja öljyt.


Tunnettuja kasvisruuan brändejä ovat muun muassa Alpro, Oatly, GoGreen ja Nordic. Kaikkia näitä merkkejä löytyy tavallisen kokoisista marketeista, joten kasvisruokailijan ei tarvitse lähteä supermarketteihin ruokaostoksille.


Toivottavasti tällainen lyhyt infopostaus miellytti! Kirjoittelen myöhemmin tänään fiiliksiä ensimmäisestä päivästä kasvissyöjänä :)


♥ Marjut

Kommentit

  1. Vitsi, ihana kokeilu! Olen itse ollut vegaani nyt vuoden päivät, ja hetkeäkään en ole katunut :) Fiilis on kevyempi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Asiaakin oli, nimittäin suosittelen lämpimästi kokeilemaan Jalotofun tofuja. Niissä on mielestäni parempi maku ja koostumus kuin Alpron tofussa, ja ne on valmistettu Suomessa reilun kaupan luomusoijapavuista (pavut tietenkin roudattu muualta). Oma suosikkini on marinoitu tofu, kämppis taas fiilaa enemmän kylmäsavutofua.

    VastaaPoista
  2. Vau, mukava kuulla että oot viihtynyt vegaaniuden parissa :) Itseasiassa näin tuota Jalotofua kaupassa käydessäni, mutta olen käyttänyt aiemmin Alpron tofua ja siksi päädyin siihen. Alpron maustettu tofu on kyllä loppujen lopuksi aika mautonta, joten täytyypä kokeilla tuota Jalotofua. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥