Siirry pääsisältöön

Luonto antaa parastaan ja vinkki taukojumppaan

Meillä oli viime viikolla suunnistus ja luontoliikunta -kurssin viimeinen tunti. Oltiin melkein kolmisen tuntia Laajavuoressa liikkumassa ja fiilistelemässä upean aurinkoista säätä. Meillä oli katsojina ulkomaalaisia vierailijoita, joista yksi aussi opetti meille kivan aktiviteetin; siitä on postauksen lopussa pieni video :) Tunnin aluksi opettajat jakoivat meidät kahteen joukkueeseen, joilla kilpailtiin "metsäolympialaisissa". Ensimmäisenä lajina oli viesti, jossa joka kierroksella porukkaan lisättiin yksi ryhmän jäsen. Jokaisella kierroksella oli myös erilainen liikkumistapa. Tästä viestistä löytyy videopätkä kun rullailee vähän alaspäin :)
Tämän huvituksen jälkeen edessä oli hämähäkinverkot. Molemmat ryhmät teki oman hämähäkinverkon kahden puun väliin. Kisa eteni niin, että molemmista joukkueista yksi lähti verkkojen kimppuun ja se kumpi oli toisella puolella ensin, voitti. Eli tässä pystyi tehdä omasta verkosta tosi vaikean, mutta se ei ollut kaikkein järkevintä, koska siitä piti joka tapauksessa päästä itsekin läpi :D Opettajilta hyvä idea rakentaa kaksi verkkoa yhden sijaan!

Jokaisesta osiosta saatiin aina pisteitä ja nuo pisteet kerättiin käpyinä muovipussiin. Meikä oli ihan onnessaan aina metsästämässä niitä käpyjä! :'D Metsäolympialaiset huipentui pienen evästauon jälkeen frisbeegolf-kierrokseen. Jokainen ryhmä jakautui pareihin ja parit heittivät aina vuorotelleen. Käpyjä sai sitä enemmän, mitä vähemmillä heitoilla sai kiekon koriin. Saatiinpa muuten yks huikea ykkösheittokin! Harmi ettei heittäjä ollut meidän joukkueesta, koska siitä heitosta sai kymmenen käpyä :(

Omat heittotaidot oli vähän ruosteessa, mutta onneks mulla oli parina sellanen frisbeegolfin kunkku, että meidänkin pari (ja joukkue) pärjäs hyvin! ;) Itseasiassa meidän joukkue lopulta voitti aika monenkin kävyn turvin! Oltiin vielä aika paljo häviöllä ennen frisbeegolf-kierrosta, mutta kiekkojen kanssa näytettiin kyntemme ja suihahdettiin ohi! Edes kymmenen pisteen heitto ei meitä kaatanut! ;)

Loppuu vielä terkut meidän Australian vieraalta :) Saatiin muuten Suskin kanssa nimi "naughty girls", koska oltiin niin innoissaan että jatkettiin tekemistä aina vaikka meidän vieras oli menossa seuraavaan asiaan..... HUPS! :D Mutta hei, jos siellä ruudun takana on yhtä innokkaita temppuilijoita, niin laittakaas aivotoiminta käyntiin ja kokeilkaa! 

Tämähän sopii vaikka hyväksi taukojumpaksi siellä työpaikoilla ja kouluissa. Kollegaa hihasta kiinni ja jalat heilumaan! :)Mua vähän harmittaa miten ihmiset ovat vieroittuneet luonnosta tässä vuosien aikana. Johtuneeko mun asuintaustastani vai mistä, mutta mulle metsä ja luonto on yksi rauhoittavimmista paikoista! Metsässä juokseminen on paljon mukavampaa ja ainakin mulle paljon kehittävämpää ja miellyttävämpää kuin asfaltilla juokseminen.

Mitäs jos seuraava tyky-päivä/luokkaretkipäivä/llanvietto kohdistuisi luontoon vaikkapa tällaisten olympialaisten merkeissä? :)


♥ Marjut

Kommentit