Siirry pääsisältöön

Opiskelukevät liikunnalla '15

Lupasin kirjoittaa teille mun tän kevään opiskeluista, joten täältä pesee. Mulla on siis meneillään kolmannen vuosikurssin kevätlukukausi eli kandi häämöttää enää lyhyen (tainnoh miten sen nyt ottaa) matkan päässä. Kolmas vuosi liikunnalla on ollut huomattavasti kahta ensimmäistä vuotta rauhallisempi ja liikunnattomampi. Syksyllä oli kursseja tosi niukasti, mutta nyt näin keväällä näyttäis olevan ihan kiitettävä määrä tekemistä, kiitos mun avoimen terkan opintojen. Vaikka tänään oli vasta ensimmäinen opiskelupäivä ja ensimmäinen luento, ajattelin kertoa teille mun kevään kursseista sen verran mitä niistä nyt tällä hetkellä tiedän.

Terveystiedon opinnot
Terkan kursseja mulla on kaikista eniten tässä kevään aikana. Johtunee myös siitä, että syksyllä ajattelin perus "ei näillä oo kiire" eli minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Aiheina mulla kursseilla on muun muassa uni&lepo&jaksaminen, mielenterveys&tunneosaaminen, ja ihminen&ympäristö&hyvinvointi. Näiden sisällöllisten kurssien lisäksi on didaktisia kursseja sekä opettajaharjoittelu. Suoritan opintoja avoimessa, joten varsinkin sisällölliset kurssit suoritetaan suurimmaksi osaksi tenteillä tai oppimistehtävillä. 

Liikuntapedagogiikan opinnot
Tänään meillä oli ensimmäinen opetussuunnittelu ja arviointi -kurssin luento. Kurssi pitää sisällään nimensä mukaisesti opetussuunnitteluun ja arviointiin liittyviä aiheita. Käydään läpi muun muassa erilaisia opetussuunnitelmia, niitä koskevia lakeja ja määräyksiä sekä opettajan oikeuksia. Tämä kurssi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja tarpeelliselta! Toinen pääaineen kurssi liittyy tietenkin kandidaatintutkielmaan, jonka pitäisi sitten kevään lopussa olla valmis. Pari sivua on jo valmiina, joten tästä se lähtee sitten! Vahvasti epäilen, että tästä kanditouhusta tullaan kuulemaan täällä blogissa vielä monen monta kertaa tämän kevään aikana. Pyydän siis anteeksi jo tässä vaiheessa!


Muut opinnot
Kandidaatin tutkielman ja tulevan gradun tueksi mulla on kvantitatiivisen analyysin -kurssi. Kvalitatiivisen analyysin kurssi oli syksyllä ja se todennäköisesti on se analyysitapa, jota itse tulen käyttämään gradussani. Kvanti-kurssia odotan kuitenkin ihan positiivisella kauhulla, nimittäin toi matikkapää ei oo hirveästi ollut käytössä tässä yliopisto-opiskelujen aikana. Voi olla siis melko mielenkiintoista.. Toinen irrallinen kurssi on englannin kielen "communication skills" -kurssi, jonka onnistuin vahingossa skippaamaan viime keväänä. Sisältää oletettavasti puhetta, puhetta ja puhetta. Ihan hyvä tuuri oikeastaan, että suoritan kurssin vasta nyt. Mulle englannin kieli on nykyään vähän eri asemassa kuin vuosi sitten.


Tässä oli suurin piirtein kaikki kurssit, joilla oon itse opiskelijan asemassa. Näiden lisäksi mulla on yksi oma opetuskurssi tanssipedagogiikan erikoitumisopintojen puolella. Aiheena on latinalaistanssit ja -rytmit kouluun. Tanssitaan näillä näkymin ainakin bachataa, jivea, sambaa ja salsaa. Kurssi alkaa jo ylihuomenna ja ihan mukavasti on porukkaa ilmoittautunut, joten mukava lähteä tanssin pyörteisiin! :)


Tämä on varmasti monelle "turha" postaus, mutta haluan tällaisen kuitenkin pari kertaa vuodessa tehdä, koska tiedän että tänne päätyy moni etsiessään tietoa liikunnalla opiskelusta :) Nämä postaukset siis toivottavasti avaavat vähän enemmän sitä, mitä kaikkea liikunnalla opiskellaan. Muut saman aiheen postaukset voi katsastaa opiskelu-tagin alta :)

Nyt toivottelen teille mukavaa maanantai-iltaa ja lähden itse suunnittelemaan keskiviikon tanssituntia!

(kuvat 1,2)

♥ Marjut

Kommentit

 1. Onpa kiinnostavan kuuloisia kursseja! :) Mistä aiheesta muuten teet kandia, olisi kiva kuulla siitä joskus? Itse opiskelen psykologiaa ja raapustelen gradua, siitä kans tekee mieli höpöttää kaikille, jotka vaan suostuvat kuuntelemaan :D (sentään en ole vielä juuri avautunut siitä blogissa, kaipa sekin päivä kohta tulee...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon siitä jonkun sanasen kirjoittanut tässä postauksessa: http://elamaaliikunnalla.blogspot.fi/2014/09/oman-ajattelutavan-muutos-ja-kandiaihe.html
   Kandi ja gradu liittyvät siis bloggaamiseen ja täällä blogimaailmassa pyöriviin hyvinvointiasioihin. Varmasti kirjoitan aiheesta vielä jatkossa enemmänkin :)
   Mä luulen, että mulla käy ihan samoin, kunhan tässä vaan ensin pääsee kunnolla vauhtiin! :D Mutta sehän on vain positiivinen juttu, tietää ainakin että innostus ja kiinnostus on kohdillaan!

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoista, tsemppiä opintoihin!

  http://www.lily.fi/blogit/40-hours-and-counting

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥