Siirry pääsisältöön

Missä toisen ihmisen kunnioitus?

Mun on pakko avautua tästä aiheesta. Ei oo ensimmäinen eikä toinen kerta, kun alan kirjoittaa postausta tästä valloillaan olevasta pakolaisaiheesta. Nyt aion sen kuitenkin myös julkaista. Tänä aamuna nimittäin selasin uutisia ja ensimmäisenä silmiin pomppasi otsikot: 

"Vastaanottokeskukseen heitettiin polttopullo" 
"Lahdessa turvapaikanhakijoita tuovaa linja-autoa tulitettiin ilotulitteilla ja heiteltiin kivillä"

Nyt ihmiset oikeasti. Kuinka moni on joskus kuullut kultaisesta säännöstä? Kristinuskossa se esiintyy vuorisaarnassa näin: Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

Mä alan menettää uskoni suomalaisiin. Tuntuu, että toisen ihmisen kunnioittaminen on monelle ihan tuntematon käsite ja kaikki on hyvin niin kauan kuin omat asiat on kunnossa. Monelle näyttää olevan sula mahdottomuus asettua hetkeksi toisen ihmisen asemaan. Kaiken lisäksi ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että viha lietsoo vihaa. Se miten me kohdellaan toisia ihmisiä, heijastuu suoraan siihen,  miten he tulevat jatkossa kohtelemaan meitä.

Jos ajatellaan. että kaikista vaikeuksista huolimatta yritettäisiin ottaa nämä turvapaikanhakijat rehdisti vastaan, miten luulette että he meihin suhtautuisivat? Kun itse ajattelen itseni heidän asemaan, olisi mulla ainakin huomattavan erilainen suhtautuminen tulevaan ja uuteen maahan & kulttuuriin, jos tuntisin itseni tervetulleeksi. Mua oikeasti kiinnostaisi panostaa tulevaan elämään ja uuden oppimiseen. Nurin kurin ajateltuna asiat ovat tietenkin juuri päin vastoin; viha lietsoo vihaa.. Eikö oo aika loogista?

Luojan kiitos näihin tapauksiin liittyy vain yksittäisiä ryhmiä tai henkilöitä ja mä todella toivon, että suurimmalle osalle suomalaisista on iskostunut päähän tämä kultainen sääntö. Suomalaiset ei oo mitään pyhimyksiä, vaikka välillä tuntuu että porukka niin ajattelee. Kukaan ei ole. Jokainen meistä on samanarvoinen ihminen, ikään, ulkonäköön, synnyinmaahan, kulttuuriin, uskontoon tai rotuun katsomatta. 

Me suomalaiset ollaan vähän sellaista ääripääkansaa; joko tehdää täysillä tai ei ollenkaan. Tässä tapauksessa monet vihaa kunnolla tai vastaavasti hyysää ihan liikaa. Mites olis se keskitie tällä kertaa? Mä uskon, että keskitien kulkijoina voitaisiin välttyä aika monilta konflikteilta.


Mä toivoisin, että jokainen lukisi tuon kultaisen säännön ajatuksella läpi ja miettisi, mitä se itselle käytännössä tarkoittaa. Ei muuta kun peace and love ihmiset! ♥ Ihanaa perjantaita - syksy on täällä!

♥ Marjut

Kommentit

 1. Hyvin kirjoitettu jälleen. Itsekin järkyttyneenä katselin telkusta uutisia jossa puhuttiin juuri näistä ilotulitus ja kivitys jutuista..vieläpä kun ajattelee että niidenkin bussien kyydissä on pieniä lapsia..jotka ovat aivan viattomia kaikkeen eivätkä mitenkään voi ymmärtää mistä moinen johtuu. Hävettää todella paljon että näin tämä asia täällä suomessa meni..

  Vaikkakin omassa blogissanikin kirjoitin aiheesta etten mieluusti suomen taloudellisen tilanteen vuoksi ottaisi tänne lisää väkeä, mutta silti en mitenkään voi ymmärtää/käsittää tällaista käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi. Niin tottahan se on. Mietin vaan mitä esim. juuri ne naiset ja lapset ovat siellä bussissa ajatelleet, kun juuri tuollaista käytöstä he ovat lähteneet pakoon kotimaastaan. Mutta toivotaan että tilanne rauhoittuu ja onneksi hallitus on selvästi tuominnut tällaista tekevät.

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus!! Ja samaa mieltä sinun kannsa:D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥