Siirry pääsisältöön

Paris day 1 - Louvre & Palais-Royal

Back in finland!

Saavuttiin kotiin Pariisista tänä aamuna viiden aikaan. Heräsin tuossa kymmenen kieppeillä ettei unirytmi menisi ihan sekaisin, ja siitä asti oon purkanut laukkuja, siivonnut ja muokannut kuvia. Oli todella onnistunut reissu kaikin puolin; sää oli mitä mainioin ja Pariisi kaupunkina ihan uskomattoman kaunis :) Meidän reissu oli aikalailla perinteinen turistireissu eli kierrettiin kaikki kuuluisimmat nähtävyydet ja räpsittiin paljon kuvia!

Saavuttiin Pariisiin jo perjantaina illalla, mutta tuo ilta meni lähinnä turistin lappu otsalla palloillen, joten siitä ei hirveästi ole kerrottavaa. Kirjoitan myöhemmin muutamia vinkkejä Pariisiin matkaaville, että voitte välttyä meidän kommelluksien toistamiselta ;) Nyt kuitenkin aloitetaan Pariisin postaukset meidän ensimmäisestä päivästä eli lauantaista.


Lauantaipäivä oli aurinkoinen ja helteinen. Lämpöasteet kohosi päivällä jopa +32 lukemiin ja illallakin oli vielä todella lämmin. Meidän hotelli sijaitsi Louvren ja Palais-Royalin lähellä, joten ne oli meidän ensimmäisen päivän kohteet. Ennen Louvreen menoa piipahdettiin Palais-Royalin pihamaalla, jossa saatiin ihan mielettömän upeita kuvia :) Tämä visiitti oli ensikosketus Pariisiin arkkitehtuuriin ja meitsi oli jo ihan myyty.Palatsin ympäristöstä siirryttiin seuraavaksi Louvre-museon sisäpihalle. Tuo paikka oli täynnä turisteja selfie-keppeineen. Mekin ostettiin oma selfie-stick yhdeltä katumyyjältä, että saataisiin edes jonkinlaisia yhteiskuvia reissusta :) Tuolla sisäpihalla ei ymmärtänyt alkuunkaan minkälainen valtava sokkelo tuo itse museo sisältä oli.

Louvressa oli toinen toistaan upeampia veistoksia, joiden yksityiskohdat oli ihan mielettömiä! Tyypit näytti jokaista palaa myöten niin aidoilta ja viimeistellyiltä, että ei voinut kuin ihmetellä suu auki miten taitavia taitelijat on käsistään. Yllä olevan taideteoksen äärelle palattiin laittoman monta kertaa. Oikeasti voiko tuo anovan näköinen mies olla niin kiinnostava juttu? Ojennettiin sille vähä milloin mitäkin; muun muassa meidän Evoke-juomaa. Hahh, hauskaa oli :DTarkkoja ja kauniita yksityiskohtia oli niin patsaissa, seinillä kuin katoissakin. Mitenhän kauan noiden tekemiseen on oikeasti mennyt? Useissa huoneissa koko huone oli yhtä taideteosta sen sijaan, että seinillä olisi ollut pelkkiä tauluja rivissä.Louvren tunnetuin teos on Mona Lisa - ja se kyllä näkyi. Ihmiset olivat vallanneet taulun edustan ja selfiet räpsyivät lakkaamatta. Muistan lukeneeni, että moni on luullut taulun olevan paljon suurempi, mutta mulle se oli sen kokoinen millaiseksi olin sen kuvitellutkin. Näitä Louvren kuvia jälkeen päin katsoessa huomaa tosin, että teosten koko ei tule kuvista esille ellei vieressä ole jonkinlainen kohde (esim. ihminen), johon teoksen kokoa voi verrata. Sen takia mekin monesti könötettiin noiden patsaiden ym. vierellä :D


Hellepäivä ei ollut mikään paras valinta museopäiväksi, koska sisällä oli välillä aika tukahduttavat oltavat. Kierreltiin Louvressa yhteensä noin muutama tunti, eikä siltikään käyty kuin ehkä viidesosa museosta läpi. Että siinä vähän perspektiiviä miten valtava se on. :o Louvren jälkeen pyydettiin yhtä miestä ottamaan meistä vielä yhteiskuva sisäpihalla ja sen jälkeen palattiin hotellille muutamaksi tunniksi lepäilemään.

Illemmalla käytiin vietnamilaisessa ravintolassa syömässä ja itseasiassa se osoittautuikin koko reissun parhaaksi ruokapaikaksi! Teen myöhemmin erillisen ruoka-aiheisen postauksen, niin näette vähän millaisissa paikoissa syötiin matkan aikana. Illallisen jälkeen palattiin vatsat täynnä hotellille ja rentouduttiin hetki ennen nukkumaanmenoa.

Myöhemmin illalla tulossa Pariisin ensimmäisen päivän asupostaus ja huomenna jatketaan sitten toisen päivän tunnelmissa! :)

♥ Marjut

Kommentit