Siirry pääsisältöön

Paris day 2 - The Eiffel Tower

Sunnuntaina suunnattiin metrolla tälle kuuluisaakin kuuluisammalle Eiffel-tornille. Olin varautunut matkaan tällä kertaa lukemalla metrokarttaa monen monta kertaa läpi ja kirjoittamalla vielä asemat ja numerot erikseen ylös. Kyllä se metrolla matkustaminen olikin helppoa, kun vain tiesi mihin suuntaan ja millä numerolla piti kulkea :DEiffel-tornia vastapäätä on Palais de Chaillot, jossa on kaksi museota sekä elokuvateatteri. Tämän palatsin ja Eiffel-tornin välissä on Jardins du Trocadéro eli Trocadéron puisto. Ranskan puisto-/puutarha-alueet on ihan mielettömän viihtyisiä ja täynnä suihkulähteitä, kukkia ja useimmiten myös erilaisia patsaita.

Eiffel-tornille kuljetaan Seine-joen yli. Tuolla joella meni ihan jatkuvasti jonkinlainen laiva tai lautta; useimmiten turisteja kuljettava lautta. Tuosta Eiffelin kupeesta olisi päässyt myös kätevästi mukaan, mutta olin lukenut blogeista ennen matkaa ettei lautoilta loppujen lopuksi näe kovin paljon, joten jätettiin se matka välistä :)
Noita aseistettuja sotilaita kulki Eiffelin ympäristössä vähän väliä ja mä en oikein tiedä pitäiskö niiden tuoda turvallisuuden tunnetta ihmisille?! Mä olin ainakin enemmän ihmeissäni ja peloissani, kun näin noita tyyppejä aseidensa kanssa. :o Asiaa ei hirveästi auttanut, että ennen reissua Pariisissa sattui pommi-isku, jonka tietysti luin uutisista... 
Eiffel-tornin kakkoskerrokseen olis voinut nousta portailla viiden euron hintaan. Mietittiin tuonne nousemista ennen reissua, mutta aika pian tapahtumapaikalle päästyä todettiin että pysytään ihan maan kamaralla. Jonot oli tietenkin jumalattoman pitkät, eikä siinä helteessä rappusten nouseminen hirveästi houkutellut :D Sitten ne pakollistakin pakollisemmat turistikuvat. Voin kertoa että ei oltu ainoita, joilla oli kädet ylhäällä jossakin ihmeellisessä asennossa hauskan kuvan saamiseksi. Muistan ikuisesti tämän videon, jossa tyyppi lähtee heittämään ylävitoset Pisan torniin nojaileville turisteille :'D Halusin tehdä ite saman Louvrella, kun turistit nojaili siihen pyramidiin... En kehdannut :D
Jälleen kerran ennen Eiffeliltä lähtöä pyydettiin turistia ottamaan meistä yhteiskuva. Meillä oli hyvä tuuri näiden kuvaajien kanssa, koska onnistuttiin aina pysäyttämään sellainen turisti (mä lähinnä tutkin millainen kamera näillä turisteilla oli), joka oli selvästi valokuvannut enemmän kuin "tavallinen" turisti. 

Eiffelille meidän oli tarkoitus palata vielä joku päivä pimeään aikaan, mutta se jäi lopulta vain ajatukseksi. Ensi kerralla sitten! Eiffeliltä palattiin metrolla takaisin hotellille ja ilta meni aikalailla saman kaavan mukaan kuin lauantainakin eli käytiin illalla vain syömässä ja muuten oleiltiin hotellilla. 

Illalla on taas tulossa päivän tyylipostaus! 
Tämän päivän asukuvat onkin mun lempparit tältä reissulta :)

♥ Marjut

Kommentit