Siirry pääsisältöön

Paris day 3 - Galeries Lafayette & Arc De Triomphe

Maanantaina oli ensimmäinen pilvisempi päivä ja lämmintä oli "vain" päälle +20. Suomessa tuolle lämpötilalle hurraisi monesti päivässä, mutta oli hauska huomata, että Pariisissa viikonlopun helteiden jälkeen tuo lämpötila tuntui viileältä - hah! :D Meillä oli jotenkin hieman käynnistymisvaikeuksia aamusta, joten lähdettiin hotellilta matkaan vasta puolen päivän jälkeen. Tällä kertaa kohteena oli Galeries Lafayette ja Arc De Triomphe eli tutummin Riemukaari.


Otettiin metro hotellilta oopperatalon edustalle. Myöhemmin samana päivänä kaupungilla kävellessä huomattiin sitten, että tuo oopperatalo oli ihan kävelymatkan päässä meidän hotellilta, kun lähti vain oikeaan suuntaan... Hups! Aiemmin puhuin Pariisiin arkkitehtuurin mielettömistä yksityiskohdista ja tuo kultainen patsas oopperatalon katolla oli taas yksi ilmestys niistä - kertakaikkisen upea :)
Oopperatalolta käveltiin Galeries Lafayette -nimiseen ostoskeskukseen tai pikemminkin ostoskeskuksiin, koska Hausmannin alueella oli oma rakennus miesten vaatteille, naisten vaatteille sekä ruualle ja sisustustavaralle. Yllä olevat kuvat ovat "päärakennuksesta", jossa myytiin naisten vaatteita. Netin mukaan tässä ostoskeskuksessa on yli 3500 merkkiä ! WOOOT. Voin kertoa, että siltä se näyttikin. Idea oli ihan samanlainen kuin Suomen Stockmanneilla, mutta vaan kymmenen kertaa upeampi ja suurempi. Mikäs tuolla shoppaillessa, jos lompako on kunnossa :DGaleries Lafayetten "päärakennuksessa" oli seitsemän kerrosta ja katolla oli vielä suuri aurinkoterassi aurinkotuoleineen ja pienine ruokakioskeineen. Meidän visiitin aikana ei paljon aurinkoa paistateltu, mutta hyvät näkymät sieltä silti oli. Täällä kuvattiin myös päivän asukuvat, jotka näette illalla. Tällä kertaa oman tyylini lisäksi on luvassa myös poikaystävän tyyli :)
Ostoskeskuksessa kiertelyn jälkeen siirryttiin katsastamaan Arc De Triomphe. Sää oli edelleen pilvinen ja taisipa siinä muutama vesipiskokin tippua. Riemukaari oli upea kaikkine pienine yksityiskohtineen. Se sijaitsee yhden maailman kuuuisimman kadun, Avenue des Champs-Élysées:n, päässä. Tiistai-iltana oltiinkin kävelyllä tuon kadun toisessa päässä. Katu etenee niin suoraan, että sieltä katsottaessa Riemukaaren näkee suoraan toisessa päässä. Kaiken lisäksi se näytti olevan todella lähellä, vaikka välimatkaa on oikeasti toista kilometriä.


Riemukaarelta suunnattiin samaan vietnamilaiseen ravintolaan syömään, missä oltiin lauantainakin. Poikaystävä söi silmillään mun annosta jo silloin, joten sen oli pakko saada maistaa sitä itsekin. :D Oli ihana nähdä sen ravintolan työntekijän naisen ilme, kun se tajusi että me oltiin sielä just pari päivää sitten syömässä ja tultiin uudelleen. Nainen ei puhunut englantia juuri ollenkaan, mutta oli todella ystävällinen :)


Tällainen maanantaipäivä Pariisissa :) Illalla tulee jälleen asukuvat ja huomenna viimeisen päivän kuvasaldo. Mä lähden nyt keräämään kamojani kotikotoa ens viikon Jyvskylään lähtöä varten. Mukavaa lauantaipäivää kaikille, Adios!

♥ Marjut

Kommentit