Siirry pääsisältöön

Paris day 4 - Pont Des Arts, Tour Montparnasse & Notre Dame

Tiistai oli meidän viimeinen kokonainen päivä Pariisissa, koska kotiinpaluu koitti keskiviikkona illalla. Tästä syystä lähdettiinkin heti aamuvarhain liikkeelle, että ehdittäisiin katsastaa paikat, joissa ei oltu ehditty vielä käydä. Aamupalaa syötiin ranskalaisittain ihan Louvren lähellä pienessä kuppilassa, mistä jatkettiin matkaa päivän kohteisiin.
Aamun sää oli pilvinen ja tuulinen mutta lämmin, joten kuljettiin kävellen lähes koko päivä. Oli ihana huomata että noin aamusta ei ollut niin paljon turisteja (tai ihmisiä yleensäkään; todettiin reissun aikana ettei pariisilaiset ole aamuvirkkuja) liikkeellä, joten sai kävellä ja kuvailla rauhassa.

Ensimmäinen määränpää oli Pont Des Arts eli silta, johon pariskunnat (pääosin turistit) ovat laittaneet rakkauslukkojaan. Muistin nähneeni Instagramissa tästä sillasta kuvan, joten edellisenä iltana paikansin tämän rakkauden sillan ja totesin poikaystävälle, että tonne mennään huomenna! Vielä ennen tätä kesää tuon sillan kaiteet oli täynnä rakkauslukkoja (engl. love locks - huomattavasti järkevämmän kuuloinen), mutta kesäkuun alussa ne jouduttiin siirtämään, koska niistä aiheutui sillalle liikaa kuormitusta. Itseasiassahan tuo silta romahtikin jo kerran kaikkien noiden lukkojen painosta. 

Voitteko kuvitella, että vielä kesän alussa näitä lukkoja oli niin paljon, että ne painoivat yhteensä 45 tonnia !!?? Huh! Nyt lukkoja oli aseteltu ainoastaan kadun ja seine-joen välisille kaiteille, jotta ne eivät enää vaikuttaisi sillan painoon. Mun mielestä tuo lukon laittaminen ja avaimen heittäminen jokeen on romanttinen ja ihana tapa, vaikka paikallisia se selvästi lähinnä ärsyttää. Kysymys kuuluu: laitettiinko me tuonne sillalle lukko? Kyllä laitettiin. Siitä lisää myöhemmin...

Notre Damen katedraali oli meidän seuraava kohde. Tuota katedraalia on alettu rakentaa 1163 ja se valmistui lopulta 1345. Monelle tämä katedraali saattaa olla tutuin Disneyn "Notre Damen kellonsoittaja" -elokuvasta. Mulle tuli se ainakin ensimmäisenä mieleen, kun katedraalin kellot alkoivat soida :) Sisällä ei käyty ollenkaan, meille riitti myös tämän nähtävyyden katsastaminen ulkoapäin. 


Citén saarelta otettiin metro kohti Montparnassea ja tarkemmin ottaen Tour Montparnassea eli 58-kerroksista pilvenpiirtäjää. Tämän olemassa olo oli yksi syy miksi ei menty Eiffel-tornin huipulle. Olin lukenut, että pilvenpiirtäjän huipulta näkee kaupungin paljon laajemmin, vaikka Eiffel-tornin korkeus on 300 metriä ja Tour Montparnassen "vain" 209 metriä. Hyvät näkymät sieltä olikin, vaikka oli vähän pilvistä!

Pilvenpiirtäjässä ihmettelyn jälkeen päätettiin ottaa metro takaisin hotellille, joka sijaitsi viiden kilometrin päässä Montparnassen alueesta. Metrotunneliin mentäessä huomattiin kuitenkin, että sitä oltiin sulkemassa, joten lähdettiin hotellia kohti kävellen. Samalla ihmeteltiin miten yhtäkkiä kaikki lähialueen metrotunnelit oli suljettuina (tietysti pahimmat kauhukuvat mielessä). Noin kilometrin kävelyn jälkeen nähtiin yksi metro, joka oli avoinna, mutta todettiin että ehkä on parempi pysyä omien jalkojen päällä. Oon tyytyväinen, että päätettiin kävellä hotellille, koska samalla tuli nähtyä Seine-joen toisen puolen alueita ja paikallista elämää.Nämä viimeiset kuvat on otettu puhelimella meidän iltakävelyltä. Käveltiin Rue de Rivolin ympäristössä ja Jardin des Tuileries -puistossa, joka sijaitsee ihan Louvren lähellä. Tuo puisto oli niin viihtyisä ja upea :) Ei ihme että lenkkeilijöitä oli liikkeellä tuohon iltayhdeksän aikaan vielä runsaasti. Samalla tein havainnon, että lähes jokainen pariisilainen lenkkeilee ryhmässä! Näin ehkä muutaman yksilöjuoksijan koko reissun aikana, kun taas ryhmässä juoksevia näin reilusti yli kymmenen.

Puistosta lähdettiin kävelemään hotellia kohti ja pysähdyttiin matkalla ostamaan kotiväelle tuliaisia. Tuon pikkukaupan myyjä oli ihan erilainen kuin useimmat Pariisin turistitavaroiden myyjät. Mies laittoi meidän vierailun ajaksi soimaan yhden latinobiisin (joka muuten soi meidän molempien päässä jo ennen reissuun lähtöä), koska huomasi että poikaystäväni on latino. Hän myös varoitteli taskuvarkaista ja tanssahteli rennosti pitkin kauppaa ja katuja. Niin siisti tyyppi! :D

Hotellille päästyä todettiin, että pakkaaminen saa jäädä huomiselle ja kaaduttiin sänkyyn aikalailla välittömästi. Jälleen oli yksi ihana päivä takana upeassa Pariisissa! Huomenna lennettäisiinkin sitten kotiin...

Huomenna tulee Pariisin viimeinen päiväpostaus ja samalla esittelen vähäiset ostokset, mitä Pariisista jäi käteen. Illalla taas asukuvien aika! PS. Ihanaa kirjoitella blogiin näin usein :)! Kivaa sunnuntaita kaikille!

♥ Marjut

Kommentit