Siirry pääsisältöön

Paris day 5 - Shopping

Keskiviikko oli meidän viimeinen päivä Pariisissa. Meidän lento lähti illalla puoli kahdeksan paikallista aikaa, joten meillä oli aamusta huoneen luovutuksen jälkeen aikaa käydä vielä kiertelemässä lähialueella. Puolen päivän aikaan suunnattiin Forum des Halles -kauppakeskukseen, koska sieltä löytyi lähes kaikki vaateliikkeet, joissa halusin Pariisissa vierailun aikana käydä. Tuo kauppakeskus on kokonaan maan alla ja parhaimmillaan taidettiin olla -3 kerroksessa. Uskomatonta miten musta tuntuu, että Pariisin ostoskeskukset on niin sokkeloisia! Tuollakin oli tuskan takana löytää just ne liikkeet, joissa halusin käydä :D

Forum des Hallesista löytyy paljon eri tyylisiä liikkeitä, lähinnä ketjuliikkeitä ja halvempia ostospaikkoja esimerkiksi Galeries Lafayetten verrattuna. Kävin itse katsastamassa Aldon (joka oli suuri pettymys), New Lookin, Forever 21:sen, Bershkan. Tuolla on myös Zara ja Mango, mutta niissä kävin jo aiemmin toisaalla. H&M löytyy niin ikään tuosta kauppakeskuksesta, mutta en nähnyt mitään järkeä käydä liikkeessä, joka löytyy myös omalta paikkakunnalta. Tottakai valikoima on varmasti suurempi kuin Suomessa, mutta tällä kertaa halusin käydä vain liikkeissä, joita ei Suomesta löydy.


Pidin varsinkin New Lookin, jolla oli muuten todella iso liike tuolla, ja Forever 21:sen tarjonnasta. Ensimmäisestä löysin tarjoushintaan tuon paksun huivin ja jälkimmäisestä myöskin edullisen vaaleanpunaisen neuleen. Bershkassa oli yksi todella upea neulemekko, mutta jätin sen ostamatta ihan vain sen takia, että sain niin törkeää asiakaspalvelua. 

Tiesin jo aiemmin, että pariisilaiset/ranskalaiset ei välttämättä oo niin innostuneita puhumaan englantia, mutta törmäsin tuohon asiaan reissun aikana vasta tuolla Bershkassa asioidessani. Ravintoloissa, hotellissa, kaupungissa ja nähtävyyksissä tapaamani paikalliset olivat todella ystävällisiä ja puhuivat englantia sujuvastikin, mutta näiden vaateliikkeiden myyjistä en voisi kyllä sanoa samaa. Myös Forever 21:sessä kassaneiti oli kyllä niin nyrpeä, että hehkutin mielessäni miten hyvää asiakaspalvelua meillä Suomessa saakaan. Täällä tuollaisella asenteella ei kyllä pitkälle pötkittäisi!


Matkamuistoja ja tuliaisia ostettiin jo aiemmin kadulla olevista kaupoista. Avaimenperiä ostettiin pikkutuliaisiksi ja kortteja ostin läheisille. Alun perin meidän oli tarkoitus lähettää nuo kortit, mutta se sitten vähän jäi reissun tiimellyksessä unholaan :D Itselle ostin matkamuistoksi tuon rannekorun, joka kaikessa korniudessaan on mun mielestä tosi kiva.Kun vihdoin ja viimein päästiin tuolta kauppakeskuksesta ulos, lähdettiin karttaan katsomatta kävelemään rauhassa suuntaan X. Meillä ei ollut tarkoitus palata vielä hotellille, koska lennon lähtöön oli vielä rutkasti aikaa, mutta ei tosiaan kyllä kaavailtu reilun tunnin kuljeskelua ympäriinsä :D Noh, niinhän siinä kuitenkin kävi. Hetken käveltyä pysähdyttiin katsomaan karttaa ja tajuttiin, että oltiin lähdetty täysin päinvastaiseen suuntaan kuin oltiin kuviteltu. Meidän hotelli sijaitsi kakkosalueella ja me pyörittiin turisteina kolmos- ja nelosalueella... Tulipahan ainakin nähtyä taas vähän uutta puolta Pariisista, vaikka en voi väittää etteikö loppumatkasta jo vähän hermostuttanut, kun kaikki kadut näytti niin oudon nimisiltä. 

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Päädyttiin lopulta tismalleen samaan paikkaan, kauppakeskuksen eteen, mistä tuolle suunnattomalle seikkailulle lähdettiinkin. Ja meidän tuttu katu oli tosiaan ihan siinä 100m päässä, kun vaan lähti oikeeseen suuntaan. :D


Siirryttiin lentokentälle siinä neljän jälkeen, syötiin ja odoteltiin lentoa. Päästiin lentokoneeseen vähän myöhässä ja odoteltiin lähtöä koneessakin yli puoli tuntia, mutta lopulta päästiin lähtemään ja saavuttiin koti-Suomeen puolen yön aikaan keskiviikkona. Keskiviikkopäivä ja torstai aamuyö oli selvästi tällaista sattuu ja tapahtuu -aikaa, nimittäin onnistuin lemaamaan (mietin, että tietääköhän tyypit mitä tää tarkottaa? onko tää joku pohjanmaalaisten murresana, joku mun oma keksimä vai mistä toi tulee? anyway, se tarkoittaa siis kaatumista) lentokentän liukuportaissa ja ohjaamaan meidät väärälle parkkipaikalle vievään bussiin. No ei siinä mitään, oltiin kaavailtu kotiintuloajaksi neljää, mutta lopulta oltiin kotona puoli kuuden aikaan. Siitä sitten kamat sisälle ja pää tyynyyn.

Kiitos Pariisi; olit valloittava, upea ja elävä kaupunki - tapaamme varmasti vielä uudelleen!

Lähipäivinä julkaisen vielä vinkkipostauksen Pariisiin matkaaville. See u guys :)

♥ Marjut

Kommentit