Siirry pääsisältöön

Sporttimuoti A/W '15

Piipahdin keskiviikkona Akvamariinin showroomilla Helsingissä. Siellä ne oli kaikki ihanat sporttiset syys- ja talviuutuudet odottelemassa lunta ja kylmyyttä! Taisin salaa itsekin aloittaa talvisempien säiden odottelun...

Akvamariinilla oli tällä kertaa esillä muun muassa Haltin, Helly Hansenin, Haglöfsin, Merrellin, ja Reiman syys-talvimallistot. Mulle ei tällä kertaa noussut esille tiettyä lempimallistoa, vaan tykästyin aikalailla kaikkien mallistoihin. Muutamat tuotteet pistivät kuitenkin silmään toisia enemmän ja tässä joitakin poimintoja niistä :)Haltin mallistossa uutuutena tälle kaudelle oli vahatakit, joiden kangas hylkii tehokkaasti vettä ja likaa. Takkeja oli sekä lyhyttä että pidempää mallia ja väreinä oli syksyiset, luonnonläheiset sävyt. Noita vahatakkeja oli sekä kevyempiä syyssäähän sopivia että vähän paksumpia talvisäähän sopivia takkeja. Jostakin kumman syystä olin niin haltioissani tuosta ylläolevasta kirjavasta laskettelutakista, että unohdin täysin kuvat nuo uutuustakit! Mulla ei taida olla ainuttakaan Haltin takkia, mutta mitä oon kuullut ja nähnyt, niin materiaalit ja käytettävyys ovat laatuluokkaa :)Helly Hansenin mallistossa oli tänäkin vuonna mukana kivan värikkäitä aluskerrastoja. Meitsi olis ihan  valmis käyttämään noita ylimmässä kuvassa näkyviä aluskerrastohousuja ihan pelkkinä trikoina (jos kangas olis vähän erilainen)! Materiaalikin noissa tuntui pehmeältä ja lämpöiseltä.

Täydellinen ihastuminen kohdistui kuitenkin yllä näkyviin Vega talvinilkkureihin. Kenkien päällisnahka on vedenpitävä (materiaali näyttää ihan mokalta, mikä muuten normaalisti imaisee veden itseensä alta aikayksikön) ja sisältä kenkä tuntuu pehmeältä ja lämpöiseltä. Kaiken lisäksi tuo malli on mun mielestä älyttömän tyylikäs ja väri just kiva! Saattaa olla, että ikävöin näitä kenkiä vielä monesti tänä talvena ja lopulta kotiutan ne jalkojani lämmittämään :)


Merrellin mallisto yllättää mut joka kerta erityisesti vaatteiden osalta. Merrell on tunnettu ehkä paremmin laadukkaista kengistä, mutta mun kokemuksen mukaan vaatteet on ihan yhtä laadukkaita. Tuo kuvassa vasemmalla näkyvä huppari oli juuri sellainen monikäyttöinen, pehmeä ja lämpöinen yksilö, jonka voi heittää päälle niin kotona, treeneissä kuin vapaa-ajallakin. Värejä tuosta löytyi mun yllä näkyvän luumun lisäksi hieman turkoosiin vivahtava sininen ja korallinpunainen.

Kenkämallistosta pisti silmään tällä kertaa All Out Terra Trail -maastokenkä, jota näkyy yllä olevassa kuvassa keskimmäisen rivin neljäntenä ja viidentenä sekä punaisena että sinisenä. Kengässä on sisäänrakennettu sukkavuori, joka estää maastossa liikkuessa muun muassa kivien pääsyn kengän sisään. Halleluja! Kuinka moni on kerran tai useammin pysähtynyt kaatamaan kengän sisältöä lenkkipolulle? Hep! Luojan kiitos tälle nykyajan teknologialle, joka kehittyy koko ajan ja huomioi kaikki pienetkin epämiellyttävyystekijät. Sukkavuoren lisäksi kengän pohjassa on syvä pohjakuviointi, joka helpottaa maastossa liikkumista. Jo näiden ominaisuuksien perusteella olin ihan myyty, saatika sitten kun laitoin kengän jalkaan ja istuvuus oli tuttua Merrell-laatua. Mulla on aiemmin Merreliltä barefoot-treenikenkä, jota oon kyllä käyttänyt luvattoman paljon. Ehkä tässä on mulle uusi maastokenkä ;)

Näiden mallistojen ja yksittäisten tuotteiden lisäksi Haglöfsillä näkyi värikkäitä takkeja ja housuja tutulla huipputeknologialla ja -laadulla varustettuna. Heiltä on tullut tälle kaudelle nimenomaan vapaalaskuun suunniteltu mallisto, jota on ollut suunnittelemassa muun muassa suomalainen vapaalaskija Jenni Kaipainen. Tuo takki oli Akvamariinillakin esillä ja sen niksit olivat ihan viimeisen päälle mietittyjä ja huomasi, että mukana suunnittelussa on ollut alan ammattilaisia. Käytännöllisyyttä huipussaan! :)

Tällaisia kivoja syys- ja talviuutuuksia löytyi showroomilta tällä kertaa! Onkos teillä jo talven ulkoilu- ja lasketteluvaatteet ja -asusteet hankittuna? 

Suurkiitokset vielä Akvamariinille kutsusta - teidän iloisessa ja ystävällisessä ympäristössä on aina kiva vierailla :)

♥ Marjut

Kommentit