Siirry pääsisältöön

Lajikokeilu: Aerial Yoga


Yhteistyössä Ready Set Pole.

Aerial Yoga eli ilmajooga on melko uusi joogamuoto; ensimmäiset tunnit on pidetty New Yorkissa 2006. Ilma-akrobatiasta vaikutteita saaneessa ilmajoogassa käytetään apuna katosta roikkuvaa kangaslenkkiä, jonka avulla siirretään lattiajoogan asanat ilmaan. Itse kiinnostuin kyseisestä joogamuodosta alun perin somesta löytyneiden näyttävien kuvien kautta :D Lähdin tietysti oitis googlaamaan lähintä ilmajoogan olinpaikkaa ja ensimmäisenä päädyin Ready Set Pole -tankotanssikoulun sivuille. Heillä oli juuri tässä kuussa alkamassa kolmen kerran ilmajoogan starttikurssi, joten laitoin koululle viestiä ja ilmoittauduin mukaan!

Ready Set Pole -tankotanssikoulu on nimensä mukaisesti keskittynyt tankotanssiin, mutta tänä syksynä tuntitarjontaan on tullut uutuutena ilmajooga, Yin- ja Hathajooga sekä rengastrapetsi. RSP toimii kahdessa toimipisteessä: Jyväskylässä ja Kuopiossa. Jyväskylässä RSP löytyy osoitteesta Cygnaeuksenkatu 3 ja Kuopiossa osoitteesta Puusepänkatu 5 C 1.

Eilen illalla oli mun starttikurssin ensimmäinen tunti. Mulla oli vapaapäivä yliopistolta, joten ennen tuntia virittäydyin tunnelmaan katselemalla Aerial Yoga -videoita Youtubesta. Ennen tuntia olin todella rauhallisin mielin ja katselin innokkaana katossa roikkuvia silkkikankaita. Kurssin opettajana toimii Martta Kallas. Martta kertoi meille aluksi perusjuttuja ilmajoogasta ja sen jälkeen lähdettiin lämmittelemään joogasta tutuilla liikkeillä lattialla. Hiljalleen siirryttiin tutustumaan silkkikankaan ominaisuuksiin. Tehtiin jooga-asanoita, kuten sotureita (kuvassa Virabhadrasana I) ja erilaisia kiertoja.


Mun mielestä kaikista hauskinta oli tietenkin, kun roikuttiin pää alaspäin ja tehtiin muun muassa tuota ylhäällä näkyvää liikettä. Ensimmäinen tunti oli kokonaisuudessaan todella rauhallinen. Välillä mulla oli kyllä vähän ongelmia rauhoittaa mieltäni, kun olisin vaan halunnut keikkua siinä kankaassa mahdollisimman hurjasti ja oudosti :D

Miten mun mielestä sitten ilmajooga eroaa tavallisesta joogasta ja mitä hyötyjä huomasin liinan tuovan? 

Ehkä selkein ero oli se, että liina auttoi esimerkiksi monissa venytysliikkeissä tosi paljon. Se joko venytti muutaman extrasentin tai sitten vastaavasti kevensi venytystä - ihan miten itse halusi. Mä tosin ainakin aluksi turvauduin ja nojauduin vähän liikaakin siihen liinaan. Sain liinan ideasta kiinni oikeastaan paremmin vasta sitten, kun Martta yhdessä asanassa huikkasi, että asanassa tulisi pysyä, vaikka hän tulisi ottamaan liinan pois. Siinä vaiheessa huomasin, että totisen totta: keskivartaloa pitää silti hallita, vaikka se liina sua melko paljon auttaakin. Välillä olin niin rentoina joissakin asanoissa, että olisin ihan varmasti ollut rähmälläni lattialla, jos joku olis napsaissut mun liinan poikki :D Toisaalta koin tuon rentoutumisen myös positiivisena asiana, sillä monissa asanoissa sain liinan avulla itseni paljon rennommaksi kuin tavallisessa joogassa.

Kokonaisuudessaan tunti oli kyllä aikalailla sitä mitä olin tältä joogamuodolta odottanutkin. Mun mielestä tämä on semmonen joogamuoto, jota pitäisi jokaisen joskus kokeilla! Olin ihan jossakin ihmeellisessä tilassa loppurentoutuksen aikana. kun maattiin kankaan sisällä. Se oli jotenkin niin kiva fiilis leijua ilmassa ohuen kankaan varassa :)

Tämä RSP:n tarjoama ilmajoogan starttikurssi on suunniteltu ensikertalaisille ja se on helpoin tapa tutustua lajiin. Starttikurssin jälkeen voi sitten halutessaan jatkaa harrastamista RSP:n viikkotunneilla! Mikäli teistä joku innostui Ilmajoogasta ja haluaisi päästä sitä kokeilemaan; nyt olisi siihen oiva mahdollisuus.

Me halutaan nimittäin RSP:n kanssa tarjota teille ilmajoogan starttikurssi (3 x 60 min) -25% alennuksella! Normaalihinta kurssille on 55/45€, josta halvempi hinta kuuluu opiskelijoille, työttömille,eläkeläisille ja RSP:n jäsenille.

Tarjous on voimassa 30.11.15 asti.

Jyväskylän seuraava starttikurssi alkaa 20.11 ja sille pääsee ilmoittautumaan täältä.
Kuopion seuraava starttikurssi alkaa 2.12 ja sille pääsee ilmoittautumaan täältä.
Ilmoittautumisen yhteydessä kirjoita lisätiedot-kenttään: elämää liikunnalla -25% ja jää odottelemaan ensimmäisen tunnin alkua! 

Kannattaa hyödyntää tämä tarjous, vaikka suunnitelmissa ei olisikaan ilmajoogaaminen viikkotunneilla. Kuten sanoin: tämä laji on mun mielestä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen :)

♥ MarjutKommentit