Siirry pääsisältöön

Olet hyvä juuri omana itsenäsi

Kropan muokkaaminen suuntaan tai toiseen on tämän hetken hittijuttu. Puoli Suomea on jonkinlaisella dieetillä tai ainakin aloittelemassa/lopettelemassa sellaista. Herää kuitenkin kysymys, kuinka moni näistä ihmisistä tekee hommaa pääasiassa itsensä vuoksi? Uskaltaisin epäillä, että loppujen lopuksi melko pieni osa. Media tuputtaa meitä sopivaan kategoriaan, kauneusihanteet painavat ajatusmaailmamme putkimalliin ja ulkopuoleltakin tulee kommentteja ulkomuodosta vähän väliä. Joka puolelta tulee ohjeita ja näyttöjä siitä, että emme kelpaisi juuri tällaisena kuin olemme tällä hetkellä. 

Valitettavasti se toimii. Syntyy kierre. Kropan muokkaamisesta tulee osa arkipäiväistä elämää ja moni muu ennen tärkeänä pidetty asia huitaistaan sivummalle. Kaikki tämä sen takia, että sovittaisiin ulkopuolisten tahojen asettamaan muottiin. Muottiin joka on oikeasti luotu pitkälti markkinointimielessä. Lehdet menee kuin kuumille kiville, kun ne sisältävät uusimman mullistavan dieetin, ravintolisät x ja y loppuvat kaupoista, koska tutkitusti todetty, rasvaapolttava/massaa lisäävä/energiaa antava tuote on kaikkien must have ja liikuntapaikat vetävät porukkaa, koska täällä luot itsellesi elämäsi parhaan kunnon.

Niin mikä tämä tällainen elämän paras kunto sitten lopulta on? Oletko määritellyt sen itse vai onko joku muu määritellyt sen puolestasi? Ovatko ulkopuoliset tahot kenties tietoisesti tai tiedostamatta vaikuttaneet sinun ajatukseesi elämäsi parhaasta kunnosta ja sen saavuttamisesta? Kuka päättää milloin olet saavuttanut elämäsi parhaan kunnon; sinä vai joku muu?


Toivoisin, että yhä useampi ihminen tekisi asioita itsensä vuoksi. Ei siksi, että joku toinen on sanonut että näin pitää tehdä vaan siksi, että ihminen kokee sen itselleen tärkeäksi ja voimauttavaksi. Kuntoileminen pelkästään paremman fyysisen ulkomuodon saavuttamiseksi on turhaa. Kuntosalilla ravaaminen pelkän kapeamman uuman takia on raskasta varsinkin silloin, jos kuntosalilla treenataan, koska siellä nyt vain kuuluu treenata, jos haluaa Shelterin pakarat ym.

Olen aiemmin kirjoittanut itselle sopivan liikuntamuodon löytämisestä ja se on tässäkin yhteydessä yksi ensisijainen askel kohti oman mielen ja kehon kuuntelemista ja sen mukaan toimimista. Kuntosali ei ole ainut paikka, jossa voi kasvattaa lihaksia eikä tanssiminen ole ainut tapa rytmikyvyn kehittämiseen. Mitään liikuntamuotoa ei pitäisi harrastaa sen takia, että se on IN, vaan siksi että siitä nauttii. Myöskään kaloreiden polttaminen tai ulkoisten muutosten saaminen ei pitäisi olla ensisijainen syy liikkumiselle, sillä silloin liikunnasta nauttiminen jää toissijaiseksi.


Minulla oli aika kun treenasin kuntosalilla ahkerasti. Syynä oli lähinnä juuri se, että kuntosalitreenaaminen oli IN ja kaikki tekivät niin. Pitihän minunkin. Sitten vastaan tuli muuri, jolloin tajusin oikeat motiivini kuntosalilla treenaamiseen ja homma tyssäsi siihen. Tämän jälkeen olen treenannut kuntosalilla vain muutamia kertoja.

Tällä hetkellä koen olevani elämäni parhaassa kunnossa, jos sen nyt jollakin tavalla voi määritellä. En treenaa kuntosalilla, enkä harrasta muutenkaan säännöllisesti muotilajeja, mitä ne sitten ikinä ovatkaan. Tanssin silloin kun tanssittaa, joogaan silloin kuin haluan rauhoittua ja harrastan muita liikuntamuotoja ihan täysin fiiliksen ja mielentilan mukaan. En siksi, että kuluttaisin kaloreita tai että saisin pyöreämmät pakarat tai vahvemmat käsivarret, vaan siksi että nautin liikkumisesta ja sen tuomasta hyvästä olosta. Lihakset näkyvät silloin kun niitä huvittaa ja joskus jopa häviävät teille tietämättömille. Selluliitti ilmoittelee olemassaolostaan ja vatsamakkarat naurelevat kilpaa toistensa kanssa, mutta SILTI koen eläväni elämäni onnellisimmassa kehossa ja mielessä tässä ja juuri nyt - se näkyy ja tuntuu. 

Haluan viestittää Teille jokaiselle, että tehkää asioita, joista nautitte. Tehkää niitä itsellenne, älkää muille. Naurakaa, juoskaa, kontatkaa; tehkää ihan mitä vain mikä saa teidät onnelliseksi ja mikä tuo hymyn huulillenne. Ihmiset jotka pitävät teistä sellaisena kuin olette, ovat teille tarkoitettuja. 

Ihanaa päivää!

♥ Marjut

Kommentit

  1. miten hieno teksti.. Ihan tuli tosi vipasta tummennetusta lauseesta vedet silmiin.. Olet kaunis inside out.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥