Siirry pääsisältöön

Hiking in Mombacho & video

Aika palata blogiin reissutarinoiden kera! Ensimmäisenä kerron meidän torstaipäivästä, jolloin suunnattiin Granadassa sijaitsevalle Mombacho-tulivuorelle. Jos Suomea sanotaan tuhansien järvien maaksi, Nicaraguan yksi tunnusmerkki on tulivuoret. Kaikki maan 19:ta tulivuorta sijaitsee Nicaraguan länsipuolella eli Tyynenmeren puolella.

Mombacho on 1344 metriä korkea, nicaraguan neljänneksi korkein tulivuori. Kyseinen tulivuori ei ole enää aktiivinen, vaan se on purkautunut viimeksi 1570-luvulla. Mombachon lähellä sijaitseva Masayan tulivuori on sen sijaan aktiivinen ja se itseasiassa näytti elonmerkkejä juuri tuona päivänä kun oltiin Mombacholla vaeltamassa :)

Tulivuoren päälle voi joko kävellä (kestää noin tunnin) tai mennä kuorma-auton kyydissä. Mombacholle vievä tie on niin kapea, että siinä mahtuu juuri ja juuri kulkemaan yhdellä ajoneuvolla. Kuorma-auton kyydissä sai lähes koko matkan ihmetellä ja ihastella kuskin ajotaitoja, nimittäin itse olisin noin kapealla ja möykkyisellä tiellä ollut saman tien viereisessä puskassa :D Respect noille kuskeille!Koko tulivuoren kiertämiseen kuluu aikaa reilu kolme tuntia. Me kierrettiin vain tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvä vasemmanpuoleinen kraateri ja siihen kului aikaa reilu kaksi tuntia. Luonto oli ajankohdasta huolimatta upean vihreä ja tuuli oli tunnetusti melko kova :D


Mombachon päältä oli upeat näkymät Granadaan, poikaystäväni kotikaupunkiin, Laguna de Apoyoon, Granadan järvelle sekä saarille. Tämä reissu oli yksi reissun kohokohdista ja suosittelen sitä ehdottomasti jokaiselle Nicaraguaan matkustavalle! ♥ Tässä vielä koostevideo meidän seikkailusta Mombacholla, enjoy! :)


♥ Marjut

Kommentit