Siirry pääsisältöön

Testissä Nordic Gusto marjajauheet

*yhteistyössä Nordic Gusto

Parisen viikkoa sitten muhun otti yhteyttä tuore kotimainen yritys nimeltään Nordic Gusto. Yritys on aloittanut toimintansa viime vuonna ja keskittyy erityisesti villien ja luonnonmukaisesti viljeltyjen luonnontuotteiden kauppaan. Heidän verkkokaupastaan saa muun muassa mausteita, sieniä, marjoja, yrttejä ja erikoisjauheita. Irtotuotteet tulevat heille suoraan tuottajalta tai alkukerääjältä ja omina tuotteina he tuottavat yhteistyökumppaneiden kanssa muun muassa kuivattuja marjoja, teetä, kahvia ja erilaisia jauheitaSain yritykseltä testattavaksi pakkauksen erilaisia marjajauheita ja itseasiassa tyrnijauhe oli ainoa, jota olin aiemmin toiselta brändiltä kokeillut. Kaikki Nordic Guston marjajauheet ovat säilöntäaineettomia eivätkä sisällä lisättyä sokeria. Tyrnijauhe on täysin suomalaista, muut kuvassa näkyvät marjat tulevat pohjoismaista. Karpalo, mustikka ja puolukka ovat kaiken lisäksi kasvaneet "villeinä", joten niiden maku ja tuoksu ovat ensiluokkaisen teräviä :)


Marjoista Aronia oli minulle täysin uusi tuttavuus. Se kuuluu Pohjois-Amerikassa muiden superfoodien joukkoon, sillä se sisältää paljon flavonoideja ja jopa enemmän antioksidantteja kuin suomalaisille kovin tuttu mustikka. Maku on mielestäni hiukan puolukkainen, mutta ei ihan niin kirpeä.

Puolukka sisältää paljon kivennäis- ja hivenaineita ja itselleni ainakin lapsuudesta tutumpi sokeroituna perunamuussin joukossa kuin jauheena jogurtin seassa. Oon aina vähän ajatellut, että puolukka tarvii sokeria rinnalleen, että sitä voi syödä naamaa  nyrpistelemättä, mutta yllätyksekseni jauheena puolukkaa pystyy lappaamaan suuhun ilman nyrpistelyä!

Karpalon sanotaan oleva hyvä luonnon lääke kuumeeseen ja vatsan oireiluun. Mulla onkin hatara muistikuva, että olisin joskus lapsena saanut vanhemmilta karpalomehua, kun oon ollut kuumeessa. Muuten karpalo on mulle melko tuntematon marja, mutta jauheen maussa ei ollut moittimista.

Mustikan tuntevat kaikki; se on meidän suomalaisten oma superfood ja henkilökohtainen lempparimarja heti mansikan jälkeen. Söisin mustikat mielummin tuoreina suoraan metsästä, mutta sitä aikaa odotellessa otan mielelläni mustikan hyödyt talteen jauheen muodossa :)

Tyrniä maistoin jauheena ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten ja muistan tuohon aikaan huomanneeni, että kyseessä on melkoinen supermarja. Se sisältää muun muassa yli kuuttakymmentä antioksidanttia ja ikääntymistä estävien ominaisuuksien takia sitä käytetään paljon myös ihonhoidossa.


Marjajauheet ovat alle sadan gramman paukkauksia, mutta vastaavat tuoreina marjoja monien satojen grammojen marjamäärää, joten niitä ei tarvitse käyttää kuin vähän kerrallaan. Jauheet sopivat ihan kaikkeen leivonnaisista smoothieisiin ja jogurtteihin. Jälkimmäiset vaihtoehdot ovat erityisen helppoja, jos on yhtä hätäinen ja malttamaton kuin minä. Parhaimmillaan pari lusikallista kulhoon, tehosekoittimella sekaisin ja smoothiessa on hetkessä ripaus lisää ravintoaineita, vitamiineja ja kivennäisaineita :)

Käykää ihmeessä vilkaisemassa Nordic Guston sivuja! Heiltä löytyy muun muassa testaamani marjajauheet pakettihintaan 35 € tai yksittäisinä 7-9 € / pussi. 

Lopuksi kuulisin mielelläni teidän mielipiteitä ja käyttökokemuksia marjajauheista? Onko jauheet teillä joka päiväisessä käytössä vai vain kausittain? Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

♥ Marjut

Kommentit