Siirry pääsisältöön

#iltapäiväjamit - päivän taukohetki


Nyt on tämän syksyn iltapäiväjamit aloitettu. Menin tunniksi jammailemaan aamun ekan seminaarin jälkeen, kun olo oli niin nuutunut ja loppupäiväksi oli tiedossa näppäimien näpyttelyä ja ruudun tuijotusta. Mulla on sellanen fiilis, että tänä syksynä näille iltapäiväjameille tulee tarvetta aiempaa useammin. Tällä hetkellä seminaarit sisältää jotenkin huomattavasti enemmän ajatustyötä ja varsinkin useamman tunnin jälkeen on pää joko ihan tyhjä siitä kaikesta ajattelemisesta tai toisaalta aivan ylikuormittunut. Ajatteleminenkin on yllättävän raskasta ;)


Tässä on opiskeluaikana huomannut miten suuri merkitys on sillä, että tauottaako päiväänsä jollakin tavoin vai ei. Itsestäni huomasin ainakin toisena ja kolmantena opiskeluvuotena, että kahdeksan tunnin luentopäivät oli ihan tuskaa. Siirryttiin yhden luentosalin penkistä toiseen ja joskus ei sitäkään vähää. Pakkohan siinä oli käydä välillä juomapulloa täyttämässä, vessassa tai muuten vaan vetämässä rundia ettei pää hajonnut ja pylly puutunut ihan olemattomiin. 

Mä oon vahvasti sitä mieltä, että tulevaisuudessa mun terveystiedon tunneilla tulee olemaan omat aamu-/keskipäivä-/iltapäiväjamit. Sisälsi ne sitten tanssia, pallon pompottelua, hyppynarulla hyppimistä, pyramidin rakentamista tai ihan jotain muuta - sillä ei oo mitään väliä. Itsehän pyörin milloin milläkin ruumiinosalla lattianrajassa näiden iltapäiväjamien aikana eli tärkeää ei oo se mitä tekee tai miten, vaan se että ylipäätään tekee jotakin. Sen jälkeen onkin sitten valmis astumaan päivän seuraavan haasteen pariin - vai mitä? :)

Tauotatteko te päiväänne jollakin tavalla esimerkiksi silloin kun ootte töissä tai opiskelemassa aamusta iltaan? Jos ette sitä vielä tee, niin rohkaisen kokeilemaan vaikka heti huomenna! Tauon pituudella ei ole niin väliä - joku tarvitsee kokonaisen tunnin, toiselle riittää 10 minuuttia skarpimman fiiliksen nostattamiseen :)

♥ Marjut

Kommentit

 1. Ihana postaus! Itellä tauot on jääny monesti liian vähälle... Lukiossa ollessani esimerkiksi välitunneillakin tuli vaan istuttua käytävällä, koska muka väsytti niin paljon. Paljon enemmän olisi varmasti saanut irti siitä, jos olisi käynyt ulkona tai venytellyt ja herätellyt kroppaa. Pitää tsempata ja pistää itteään tästä lähtien vähän enemmän liikeelle päivän mittaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Itsellä oli ihan sama meininki lukiossa, meillä kun ei ainakaan ollut sellaista "välituntiliikunnan kulttuuria" niin eipä siinä paljo itsekään aktivoitunut. Nyt on kuitenkin jo sen verran ikää ja otollinen ympäristö, että asiaa ei tule edes enää ajateltua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla - ainahan sitä voi palata istumaan, mutta uskoisin että näin ei tule käymään, kun kerran pääsee vauhtiin :)

   Poista
 2. Kaiken näköiset iltapäiväjamit täytyisi tulla jokaiseen työ-/opiskelupaikkaan. Itse huomaan että kotona opiskellessa tulee automaattisesti noustua penkistä ja liikehdittyä ja availtua jumeja (kun kukaan ei ole näkemässä!) Mutta koulupäivinä sitten tulee niitä istumismaratoneja... Yritän kyllä wc-kopissa edes vähän kiertää selkärankaa ja venyttää kylkiä, onnistuu pienessäkin tilassa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti :) Ja tuo on muuten ihan totta, että kotona nousee helpommin vetreyttämään paikkoja. Mutta kukas sitä paikkaa määrää, kunhan tulee vähän jotakin liikettä.. vaikka sitten vessassa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥