Siirry pääsisältöön

Omaa identiteettiä etsimässä

Huhuu? Ootteko te vielä sielä? Ainakin kävijätietojen perusteella täällä vierailee ihmisiä tasaisen varmaan tahtiin. Tietysti olis varmasti kiva lukea jotain uutta, eikä aina niitä vanhoja postauksia - vai mitä? Tässä on alkusyksy tullut vietettyä aika hektistä elämää opiskelujen parissa. On tullut runnottua (kirjaimellisesti, suoritusmielessä) viimeisiä kurssikokonaisuuksia kasaan ja kirjallisia töitä on kirjoitettu viimeisen päälle silmät sippurassa. Päättövuosi on ensimmäisten muutamien kuukausien aikana osoittautunut yhdeksi yliopiston hyödyllisimmäksi ajaksi ja sen takia aivotyöskentely on ollut melko 24h meininkiä. Sinänsä harmittaa, että nyt tulee niin paljon hyödyllistä asiaa samaan aikaan, koska kaikkeen ei mitenkään voi panostaa niin täysillä kuin oikeasti haluaisi. 

Oon potenut blogin suhteen pientä identiteettikriisiä jo jonkin aikaa (Anna juuri aiheesta kirjoittikin). Toisaalta omassa päässä tapahtuu tällä hetkellä niin paljon, että asiaa olisi varmasti bloginkin puolelle vaikka miten paljon, mutta toisaalta kun sitä asiaa jauhaa koko ajan päässään ja oppimistehtävissä, niin kaipaa jotakin muuta sitten näiden ajatusten ulkopuolella. Olis ehkä hyvä kirjoittaa tästä "muusta" juurikin blogin puolella, mutta kun fakta on se ettei sitä tällä hetkellä oikein yhtä postausta enempää ole. Vai ajattelenko vain liian kapeakatseisesti nykyään sitä, mitä mun "pitäisi" tänne kirjoittaa?

Jotenkin viime aikoina on myös ahdistanut tämä sosiaalisen median ja blogien kiiltokuvamaailma  ja ehkä senkin takia on ollut jotenkin vaikeaa aloittaa taas kirjoittamaan omaa blogia. Jollakin tavalla blogin kirjoittamiseen sisältyvä valtava vastuu on palannut mieleen nyt, kun oon päässyt palaamaan taas graduni pariin. En haluaisi olla se bloggaaja, joka jakaa kiiltokuvamaisuutta ja näin ollen aiheuttaa jollekin toiselle ahdistusta siitä, että kaiken pitäisi olla jotenkin upeaa, viimeisteltyä ja mutkatonta. En myöskään haluaisi olla se bloggaaja, joka jakaa tietoa ilman oikeanlaista asiantuntijuutta ja jota jälkeenpäin kritisoidaan siitä syystä. En niin ikään haluaisi olla se bloggaaja, joka kirjoittaa yhteistyössä saaduista tuotteista ja joutuu joka kerta todistella lukijoilleen sitä, ettei oikeasti kirjoita blogiinsa mitään mihin ei itse usko. 


Mun mielestä blogimaailman monipuolisuus on meille jokaiselle ehdoton rikkaus. Jokainen blogien lukija kaipaa ja estii blogeista itselleen sopivia ja tärkeitä asioita. Sitä on vain itse bloggaajana alkanut ymmärtää paremmin, millaista blogia haluaa ylläpitää. Saattaa johtua paljon siitä, että  jo nyt olleilla/jatkuvilla päättövuoden kursseilla on päässyt pohtimaan omaa ihmisyyttään ja opettajuuttaan hyvin perinpohjaisesti. Tämän edelleen jatkuvan matkan aikana on yhä paremmin ymmärtänyt miten paljon kaikenlaiset koetut asiat ja tapahtumat vaikuttavat juuri siihen, millainen itse oikeastaan tänä päivänä on. Sen takia koen, että oman blogini tulevaisuus ei tule olemaan pelkkää kiillotettua elämää, vaan todellista elämää juuri sellaisena kuin se kullakin hetkellä on. Saattaa olla, että tulevat tekstit karsivat montakin lukijaa pois, mutta uskon myös, että samasta ovesta astuu uusia lukijoita sisään. Niitä, joita juuri mun ajatusmaailma ja tyyli kiinnostaa. Se tyyli, joka ei ole kenenkään muun bloggaajan tyyliä yhtään parempi eikä vähäpätöisempi, vaan mun oman elämän näköinen juuri sillä hetkellä.

Ehkä tämä mun blogin uuden upean asuinpaikan, Lifie-portaalin, myötä on bloginkin aika ottaa hieman uutta suuntaa. Aloitetaan se kysymällä; mitä Teille lukijoille kuuluu?

(alkuperäinen kuva Pinterest)

♥ Marjut

Kommentit

 1. <3 Miusta tuntuu, että loppupeleissä aika monikin bloggaaja todennäköisesti kriiseilee ihan niin kuin meilläkin on ollut omamme :) Pääasia lienee kuitenkin se, että niistä kriiseistä pystyy sitten jatkamaan entistäkin enemmän omana itsenään myös bloggaajana!

  Hih, miun kuulumisia taidatkin olla lukenut blogistani, mutta olipa IHANA kuulla siusta pitkästä aikaa! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :) Mä seurailen koko ajan, vaikka kovin hiljaisena pysynkin sun blogissa! Kiva olla taas takaisin täällä <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥