Siirry pääsisältöön

Uudet tuulet puhaltaa

Tänään palautin lopullisesti gradun, kirjoitin maturiteetin, hain valmistujaismekon postista ja nyt myös palasin blogin pariin. Noin kuukausi sitten olin vielä aikamoisen kiireen keskellä ja blogiin kirjoittaminen tiputtautui väistämättäkin aika alhaalle tärkeysjärjestyksessä. Samaan aikaan sain miettiä jatkanko blogin pitämistä ja jos jatkan, niin millä tavalla. Tuo pieni tauko selkeytti ajatuksia huomattavasti ja blogi tulee jatkamaan - tosin hieman uusin kuvioin.

Tämä blogihan sai alkunsa tammikuussa 2013 eli puolisen vuotta sen jälkeen kun aloitin opinnot liikuntatieteellisessä. Nimikin muotoutui kuvaamaan juuri sen hetkistä ajankohtaa elämässä. Huhtikuun lopussa on kuitenkin valmistuminen edessä ja vaikka hetken jo mietin blogin nimen muuttamista, totesin lopulta, että Elämää liikunnalla kuvaa myös opiskelujen jälkeistä arkea ja elämää, vaikka se ei enää varsinaisesti liikunnan rakennuksessa tapahdu. Nimi siis on ja pysyy, mutta pyrin jatkossa tuottamaan hieman enemmän "asiapitoista" sisältöä ja hiukan vähemmän henkilökohtaista elämääni. Käytännössä siis haluan jakaa enemmän tietouttani ja ajatuksiani liikunnasta, ravinnosta ja yleisesti kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Samalla kuulumispostausten ja suoraan omaa elämääni koskevien postausten määrä tulee vähenemään. Aion kyllä jatkossa myös kirjoittaa satunnaisesti muista aihepiireistä (muoti, matkustus, kauneus, sisustus), mutta pääosassa on kuitenkin hyvinvointi. 

Tein myös noin kuukausi sitten päätöksen lähteä Lifie-portaalista ja pysyä jatkossa itsenäisenä bloggaajana, jolloin pystyn paremmin vaikuttamaan muun muassa blogin sisältöön ja ulkonäköön. Samalla olen hylännyt kaikki mainosbannerit, vaikka en toki lopullisesti sano etteikö niitä joskus vielä blogissa nähtäisi. Blogin ulkoasuun tulee lähiaikoina niin ikään muutoksia. Haluaisin saada eri aihepiirit näkyvämmin esille sen sijaan, että ne olisivat tuolla laidassa yhtenä listana. Olen jo nyt karsinut tunnisteita huomattavasti ja tarkoituksena olisi saada niitä edelleen yksinkertaistettua ja selkeytettyä. Blogiarkiston olen poistanut kokonaan ja jatkossa blogista löytää vanhempia postauksia parhaiten joko tunnisteiden alta tai käyttämällä haku-toimintoa. Teen myös blogiin kattavamman esittelyn itsestäni lähiaikoina.

Oon hyvin kiitollinen, että gradua työstäessäni sain monia uusia ajatuksia ja näkökulmia bloggaamiseen ja liikunta- ja hyvinvointiblogien tarjoamaan sisältöön. Näiden ajatusten myötä haluan jatkossa muun muassa pyrkiä kiinnittämään huomiota jakamani tiedon paikkaansapitävyyteen ja lähteiden nimeämiseen aina kun sille on tarvetta. Blogeista on saatavilla lähes rajaton määrä tietoa ja joskus lukijan osalta tämän tiedon kriittinen tarkastelu unohtuu tai siihen ei ainakaan bloggaajan toimesta anneta apuja. Pyrin aina asiapohjaisissa teksteissä tuomaan esille, mistä esittämäni tieto on peräisin (tutkimukset vs. omat kokemukset). Lähiviikkoina tulen myös jakamaan mietteitä gradusta ja julkaisemaan tutkielmasta laajuuden vuoksi karsittuja osioita aiheista henkinen hyvinvointi ja kuluttaminen.


Lopuksi: mun mielestä kuitenkaan mikään ei elämässä saa olla liian vakavaa, joten blogin sisällön muutoksesta huolimatta haluan pitää postauksia kirjoittaessa pienen pilkkeen silmäkulmassa, kuten aiemmin :)

Miltä uudet tuulet kuulostaa?

♥ Marjut

Kommentit

  1. Kuulostaa just hyvältä!!! Jee!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kirjoittelet blogia jatkossakin! :)

    Ja hei, onnea gradun palauttamisesta - iso työ takana <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentti, oli se sitten lyhyt tai pitkä, on aina enemmän kuin tervetullut! ♥