Siirry pääsisältöön

Liikuntatieteellisen pääsykoe (2.vaihe)

Nyt kun oma tarina liikunnalla on ohitse, on aika antaa pieniä vinkkejä Teille, jotka haluatte myös saavuttaa opiskelupaikan liikunnalla. Aluksi haluan vastata muutamiin kysymyksiin, joita multa useimmiten kysytään liittyen liikunnalle pääsemiseen ja itse pääsykokeisiin.

Hain liikunnalle kerran eli pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään. Tämä oli keväällä 2012.

Valmistauduin kirjalliseen kokeeseen lukemalla 5-6 päivää viikossa noin kuudesta kahdeksaan tuntiin päivässä. Lukemiseen kulutettava aika on kuitenkin hyvin yksilöllinen!

Samaan aikaan kun valmistauduin kirjalliseen kokeeseen, opiskelin Varalan Urheiluopistossa puolen vuoden LOK-kurssilla. Lukeminen painottui siis iltoihin ja viikonloppuihin.

Toisen vaiheen kokeeseen eli liikuntakokeeseen harjoittelin ystävien ja opiskelukavereiden avustuksella. LOKilla oli suuri merkitys tässä vaiheessa, sillä siellä urheiltiin päivittäin monipuolisesti eri lajeja. Suurin vaikutus oli kuitenkin monipuolisella urheilutaustalla, jonka ansiosta perustaidot olivat lähes kaikissa lajeissa hyvin hallussa.


Liikuntapedagogiikkaa, liikunnan yhteiskuntatieteitä tai liikuntabiologiaa opiskelemaan hakeneille ensimmäisen vaiheen kirjallinen koe järjestetään huomenna 26.4.2017, joten siltä osin en voi paljon muuta kuin toivottaa onnea ja menestystä! Mulle tuo kirjallinen koe oli se kivi, johon ajattelin että kompastun matkan varrella, jos niin sattuu. Kova tsemppi ja armoton tahtotila kuitenkin siivitti jatkoon ja lopulta liikunnalle. 

Liikuntakokeeseen eli toisen vaiheen kokeeseen sen sijaan mulla olisi teille vinkki

Nimittäin Liikunnalle.fi tarjoaa suosittua verkkovalmennuskurssia pääsykokeiden 2. vaiheeseen eli liikuntakokeisiin. Valmennuskurssipakettiin sisältyy yli 50 opetusvideota ja kirjallinen materiaali. Kurssilaisia valmennetaan Facebook -yhteisössä, johon he voivat jättää omia treenivideoitaan ja saavat palautetta valmennuskurssin valmentajilta. Verkkovalmennuskurssin avulla valmistautumisen voi aloittaa vaikka heti, ja materiaalit ovat käytössä oppimisympäristössä missä vain, milloin vain ja millä laitteella tahansa. Liikunnalle.fi :n valmennuksiin osallistuu vuosittain yli 70 hakijaa ja sisäänpääsyprosentti valmennuskurssilta oli viime vuonna 38 %.

Suora linkki kurssisivulle: https://www.liikunnalle.fi/liikuntakoe

Voin lämpimästi suositella kurssia jokaiselle, joka kaipaa motivoivaa ja päämäärätietoista yhteisöä ja valmennusta toiseen vaiheeseen. Tunnen suurimman osan kurssin valmentajista ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että he ovat todellisia alansa ammattilaisia ja auttavat kurssilaisia harjoittamaan varmasti juuri niitä taitoja, mitä kokeissa tullaan testaamaan. Siispä, jos juuri sinä siellä rapsuttelet päätä ja mietiskelet, että mitähän tässä pitäisi harjoitella: suosittelen nappaamaan kurssin talteen ja homma alkaa sujumaan huomattavasti tehokkaammin! :)

Kysymyksiä pääsykokeisiin (tai liikunnalla opiskeluun) liittyen saa heitellä kommentteihin vapaasti!

Aikaisempia postauksia aiheesta:
Opiskelemaan liikuntaa?
Liikunnan valintakokeet- liikuntatestit+opetustuokio
Liikunnan pääsykoe 2. vaihe 2014

♥ Marjut

Kommentit